Weten de verpleegkundigen wat ze moeten doen bij een hartstilstand? Natuurlijk, denkt u, ze behaalden niet voor niets hun diploma. Klopt. Alleen dateert hun EHBO-kennis soms nog uit hun schoolcarrière. Tijd voor een opfrissingsbeurt!

EHOW: eerste hulp op het werk

Verpleegkundigen, hulpverleners en aangeduide personen. Dat zijn de mensen die bij een noodgeval op het werk de eerste zorg mogen toedienen. Die laatste twee groepen moeten zich regelmatig bijscholen volgens strikte richtlijnen. Voor verpleegkundigen zijn die richtlijnen er... niet.

Blijf bij

Hebben verpleegkundigen dan geen opfrissingscursussen nodig? Toch wel. Want de wetenschap staat niet stil: denk maar aan de AED-toestellen die her en der opduiken. En ook de richtlijnen en technieken veranderen regelmatig. Reanimatieprocedures en wondverzorgingstechnieken zien er nu anders uit dan tien jaar geleden.

Organiseer opfrissingscursussen

Ons advies? Neem zelf het heft in handen. Hou de kennis van uw verpleegkundigen up-to-date en organiseer minstens één keer per jaar een bijscholing. Zo frissen uw medewerkers de basisreanimatietechnieken op in theorie én praktijk. Publiceert de Europese Reanimatieraad nieuwe richtlijnen? Zorg er dan voor dat uw verpleegkundig personeel die meteen in de vingers heeft: organiseer een extra bijscholing.

Bekijk hier ons aanbod (zowel in open opleiding als in-company).