Zet 10.000 stappen per dag en word de meest fitte werk­plek in Vlaanderen

De 'No Steps, No Glory' wedstrijd van de Vlaamse overheid is een uitstekende manier om uw medewerkers meer te laten bewegen. Ga als team of als bedrijf de uitdaging aan en motiveer uw medewerkers om tussen 1 en 31 oktober 10.000 stappen of meer per dag te zetten. Wie weet worden jullie op het einde van de tocht de 'meest fitte werkplek van Vlaanderen'.

Het zittend leven dat velen onder ons leiden, is nefast voor onze gezondheid. We hebben beweging nodig om goed te kunnen functioneren en gezond te blijven. Actieve werknemers zorgen voor minder ziekteverzuim, meer uitstraling, meer goesting in het werk, grotere vitaliteit, groter zelfvertrouwen en minder stress. Bovendien is meer beweging ook beter voor de slaap. De moeite met andere woorden om in te investeren.

Of we voldoende bewegen kunnen we afmeten aan de hoeveelheid voetstappen die we dagelijks zetten. Volgens experts moeten we er best zo'n 10.000 stappen per dag zetten. Een gemiddelde werknemer haalt er echter slechts 6.000.

1 maand - 10.000 stappen per dag - 1 winnaar

Een halfuurtje bewegen, door bijvoorbeeld het blokje om te lopen, is voldoende om die extra 4.000 stappen in de benen te krijgen. Om ons daartoe te motiveren, organiseert de Vlaamse overheid 'No Steps, No Glory'. Groep IDEWE werkt als sponsor van het eerste uur maar vooral als motivator en begeleider van onze klanten met plezier mee. De toegankelijke wedstrijd vergt immers een bescheiden inspanning voor een groot rendement. Behalve een gezondheidsvoordeel kan u er als team bovendien de titel 'meest fitte werkplek in Vlaanderen' mee verdienen

Dus: werkt u in een bedrijf dat gezondheid en beweging belangrijk vindt? Dan daagt coach Bruce jou uit. Ga naar www.nostepsnoglory.be en aanvaard de uitdaging!

Wil u graag wat ondersteund worden? IDEWE staat voor u klaar! Contacteer ons via uw regionaal kantoor.