Herfst en winter staan voor de deur. De komende maanden kan u zich dus verwachten aan een stijging van het aantal zieken in uw omgeving. Heel wat werknemers vallen enkele dagen uit met griep of griepachtige klachten. U kan met deze maatregelen de schade wel proberen te beperken.Wat u kan doen om griep te voorkomen:

Was uw handen

Handen wassen is de meest doeltreffende maatregel om ziektes te voorkomen. De meeste bacteriën en virussen worden namelijk verspreid via de handen. Het is dus goed uw handen te wassen, met water en zeep. Zo beschermt u niet alleen uzelf, maar ook (kwetsbare) mensen om u heen.

Handen wassen is kinderspel, maar met deze affiche kan u toch nog even opfrissen hoe u dat het beste doet. Daarop ook aandacht voor het ontsmetten van de handen, dat zeker in de zorgsector aangewezen is. Om het goed te doen: wrijf de handalcohol uit over uw hele hand en vergeet daarbij de vingertoppen, de handrug en ruimte tussen de vingers niet!

Gebruik papieren zakdoekjes

Vergeet de katoenen zakdoek. Hoest of nies in een papieren zakdoek en gooi die nadien weg. Heeft u geen zakdoek, hoest dan in uw elleboog - niet in uw handen. Ook hiervoor hebben we een affiche waarin dit stapsgewijs wordt uitgelegd.

Denk ook aan uw collega's

Griep begint met koude rillingen, hoge koorts, keel-, hoofd- en spierpijn in het hele lichaam. Heb je griepsymptomen, blijf dan thuis. Zo besmet je je collega's niet.

De beste manier om griep te vermijden, blijft een vaccin. Meer daarover in dit artikel

U kan bij Groep IDEWE terecht voor affiches en folders over griep. Zoals elk jaar bieden we ook de mogelijkheid tot griepvaccinatie. Voor al uw vragen kan u contact opnemen met uw regionaal kantoor.