null Audittool ZorgSys inspectie-proof

Audittool ZorgSys inspectie-proof

- Inspectie | Onderwijs | Digitale tools | My IDEWE

Expert Jeroen Aussems

Segment Manager Onderwijs

Audittool ZorgSys anticipeert op nieuwe onderwijsinspectie-eisen

In het najaar van 2018 wordt onze populaire applicatie ZorgSys Onderwijs nog gebruiksvriendelijker. Een nieuwe audittool zal tegemoetkomen aan de nieuwe inspectie-eisen die van kracht worden. Het systeem zal bovendien ook geïntegreerd worden binnen de My IDEWE klantenzone.

ZorgSys Onderwijs is een onlinetoepassing die gericht is op de Dynamische Inspectie-index van het Ministerie van Onderwijs, aangevuld met de meest noodzakelijke wettelijke verplichtingen op vlak van veiligheid, welzijn en milieu.

Door het volgen van de voorgestelde prioriteiten kunnen scholen zich voorbereiden op de volgende doorlichting of inspectie.

Nieuwe look and feel, extra functionaliteiten

Audittool

Sinds de lancering van ZorgSys Onderwijs in 2007 volgde de onlinetool niet alleen de evoluties van de regelgeving nauwgezet op, er werden ook voortdurend verbeteringen aangebracht op basis van de feedback van gebruikers. Dat is ook nu weer het geval.

 

Om de gebruiksvriendelijkheid te optimaliseren, worden alle Zorsys-functionaliteiten binnen de My IDEWE Klantenzone geïntegreerd.

 

Klaar voor de nieuwe inspectieaanpak

Inspectieproof

We maken van de integratie van ZorgSys binnen de klantenzone My IDEWE gebruik om de tool een hedendaagse look te geven en voegen een extra audit-functionaliteit toe. Die zal u in staat stellen om na te gaan of uw school klaar is voor de nieuwe onderwijsdoorlichting.

Aan de structuur van ZorgSys Onderwijs verandert er weliswaar niets. Zo zal u nog steeds praktische actieplannen kunnen beheren en gebruikmaken van de bijkomende herinneringsmails. Die moeten er bijvoorbeeld voor zorgen dat u attent wordt gemaakt op keuringen en maatregelen die dreigen te verlopen.  Nieuw is dat ook uw to-do's, die niet in het actieplan thuishoren, vanaf nu een plaats binnen de applicatie krijgen.

Het vertrouwde veiligheidszorgsysteem zal u meteen ook begeleiden om te kunnen voldoen aan de nieuwe inspectieaanpak die vanaf de start van volgend schooljaar van kracht worden. De nieuwe audittool in ZorgSys Onderwijs zal u op elk moment vertellen of uw school aan de inspectie-eisen voldoet en welke actie u moet ondernemen om in orde te zijn voor een komende doorlichting.


Heeft u vragen over ZorgSys Onderwijs, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw regionaal IDEWE-kantoor.

Downloads