Terug Houd uw talent aan boord

Houd uw talent aan boord

- Offices | Digitale tools | Wellfie | Overheid

Expert Hilde De Man

Verantwoordelijke Discipline Psychosociale Aspecten

Stimuleer duurzame inzetbaarheid

Tegenwoordig gaat de arbeidsmarkt door woelige wateren. Uw werknemers moeten langer werken. Sommige vijftigplussers ondervinden dat ze minder goed kunnen presteren en haken af. Aan de andere kant vindt u niet meteen een geschikte vervanger omdat er weinig jongeren klaarstaan. Bovendien kampt u almaar vaker met langdurig arbeidsongeschikten. Geen eenvoudige situatie voor een werkgever. Maar ook geen ramp. Als u het goed aanpakt.

Uw werknemers vitaal en gemotiveerd aan het werk houden

Uw organisatie heeft veel talent aan boord. De kunst is nu om die gezond en gemotiveerd – of duurzaam inzetbaar – te houden. Dan willen, kunnen en mogen uw werknemers tijdens hun hele loopbaan aan het werk blijven.

Speel daarom in op hun wijzigende capaciteiten en competenties. En op de veranderende noden van de werkomgeving. Hoe? Door hun werkvermogen in het oog te houden met onze Solution Flow ‘Duurzame inzetbaarheid en Vitaliteit’.

Werkvermogen onder de loep

Met onze geïntegreerde aanpak versterkt u het werkvermogen van uw hele organisatie en verbetert u de duurzame inzetbaarheid van uw werknemers:

  • visie en sensibilisatie
  • meting, analyse en inzicht
  • actieplan
  • evaluatie en doorstart naar volgende actie

We werken graag samen met u een meerjarentraject uit om het werkvermogen van uw werknemers te verbeteren. Zo pakt u knelpunten op het gebied van gezondheid, talent en competenties op zowel individueel als collectief niveau aan.

Wellfie: gratis inzicht

In de tweede fase – meting, analyse en inzicht – brengt de gratis tool Wellfie snel en eenvoudig het werkvermogen van iedere werknemer in kaart op basis van vragenlijsten. Wellfie stelt alle aspecten van het werkvermogen voor als een deel van een huis:

  • gelijkvloers: gezondheid en functionele capaciteiten
  • eerste verdieping: competenties
  • tweede verdieping: waarden en normen
  • derde verdieping: werkgemeenschap en leiding

U en uw werknemers krijgen meteen na het invullen persoonlijke tips en suggesties om het werkvermogen te optimaliseren. U kunt ook uw eigen resultaten vergelijken met die van andere organisaties. Daarna begint natuurlijk het echte werk: een actieplan opmaken op zowel werkgevers als werknemers niveau.

Wil u inzetten op duurzame inzetbaarheid en vitaliteit, maar zit u nog met een aantal vragen? Bent u op zoek naar geïntegreerde aanpak die een duurzaam resultaat oplevert?

Deel uw uitdaging met onze experts

Blijf altijd op de hoogte: schrijf u in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen