null Provincie Antwerpen

Aantal werknemers: 2200 | Aangesloten bij IDEWE sinds: 2006

Meer dan 2.000 mensen mogen zich werknemer van Provincie Antwerpen noemen. Van de groenarbeider die het provinciaal domein doet schitteren tot de medewerker die de dienst ruimtelijke planning in goede banen leidt.

ELKE FUNCTIE VRAAGT EEN ANDERE AANPAK

Een werknemer van Provincie Antwerpen? Die valt niet onder één noemer te vatten. De domeinen gaan van onderwijs, economie en vrije tijd tot ruimtelijke ordening en leefmilieu. Om een gezonde en veilige werkomgeving te garanderen, bestaat dan ook niet één masterplan. Elke job brengt andere risico’s met zich mee. “IDEWE pakt de uitdagingen samen met ons aan. Ze bedenken een oplossing die bij onze organisatie past.”

UITEENLOPENDE UITDAGINGEN

Een poetshulp of groenarbeider heeft andere noden dan pakweg een laborant of bediende. “De uitdagingen lopen inderdaad sterk uiteen”, zegt Carmen Hesters, accountmanager hrm bij Provincie Antwerpen. “De meestvoorkomende risico’s hebben te maken met beeldschermwerk, veiligheid, psychische en fysieke belasting, en omgaan met gevaarlijke producten. IDEWE ondersteunt ons met medisch toezicht, maar net zo goed met risicoanalyses en psychosociale hulp – zoals de opvolging van langdurig zieken.”

“IDEWE voelt onze bedrijfscultuur goed aan”

WAARDEVOLLE ERVARING

Kunnen vertrouwen op expertise en ervaring is volgens Carmen dan ook een geruststelling: “Zelf zetten wij al sterk in op welzijn. Maar soms is een steuntje in de rug welkom. Neem nu een werknemer met wie het niet zo goed gaat.

Wij kunnen hem wel proberen te helpen en naar de juiste hulp begeleiden. Maar je kunt niemand dwingen. Dan is het handig als IDEWE ondersteunt met procedures om die aanpak makkelijker te maken.”

DE JUISTE VOELSPRIETEN

“Met het sociaal medisch team komen we dan weer vier keer per jaar samen. Om stevige dossiers door te praten. IDEWE-experts gaan ook op ronde en vangen op die manier veel op. Hoe meer je weet, hoe beter je moeilijke situaties voorkomt.

Zijn er veranderingen op til? Dan weten ze dat perfect te signaleren. IDEWE heeft goede voelsprieten ontwikkeld ‘te velde’ en koppelt zeer regelmatig terug naar ons.”

PASSENDE OPLOSSING

Problemen oplossen? Dat gebeurt samen. “Een moeilijke situatie aanpakken, dat doet IDEWE eigenlijk altijd mét ons. Door het nauwe contact spelen ze snel in op situaties en bedenken ze een oplossing die bij ons past.

We hebben in al die jaren een waardevolle vertrouwensband opgebouwd, ze kennen ons! Dat is voor ons een échte meerwaarde.”