Terug Test de veiligheidskennis van uw werknemers

Test de veiligheidskennis van uw werknemers

- Land- & Tuinbouw | ToWorkSafe

Expert Petra Champagne

Segment Manager Land- & Tuinbouw

Met het ToWorkSafe aanbod brengen we veilig werken in ‘beeld’

In de land- en tuinbouwsector doen zich specifieke veiligheidsrisico’s voor. Van grote machines besturen en zware lasten tillen tot gevaarlijke producten hanteren. Resultaat: meer én ernstigere ongevallen dan in andere sectoren. Neemt u bovendien anderstalige werknemers in dienst? Dan vormt de taal een extra barrière om heldere veiligheidsinstructies te geven. Het IDEWE ToWorkSafe-aanbod biedt soelaas. Met dit krachtige, visuele en sectorspecifieke pakket creëert u een veilige werkomgeving.

In drie stappen naar veilig werken

Veiligheid is een belangrijke bouwsteen van onze 360°-benadering van welzijn en preventie. Bovendien kennen we uw sector en de bijbehorende risico’s door en door. ToWorkSafe biedt dan ook een antwoord op úw uitdagingen. Met onderdelen om:

  1. nieuwe werknemers te onthalen

  2. heldere instructies te geven

  3. veiligheidskennis te testen

In de vorige nieuwsbrief PreventieDirect Land- en Tuinbouw deden we de eerste twee delen uit de doeken. Nu stellen we het derde luik aan u voor: Safety Instruction Game. Leuk om te weten: het onlinespel won op WorkSafe de publieksprijs, en kwam als laureaat uit de bus voor de Innovation Award.

Speelsgewijs leren

Nadat een nieuwe werknemer de introductie heeft gevolgd – inclusief onthaalvideo en bordspel – gaat u via het Safety Instruction Game na of hij de veiligheidsvoorschriften onder de knie heeft. Het spel werkt op een desktop, tablet en smartphone. Het is compatibel met alle besturingssystemen. Het game is standaard beschikbaar in elf talen: van Nederlands, Frans en Engels tot Pools, Bulgaars en Arabisch. Handig, want het aantal anderstalige werknemers in België is in stijgende lijn.

Meten en bijsturen

Uw werknemers gaan zelfstandig aan de slag om risico’s op te sporen en de gewenste veilige situatie aan te duiden. Hun score hangt af van het aantal juiste antwoorden en hoe vaak ze de hulplijn (het vraagteken) inroepen. Via het scorebord volgen ze hun vorderingen op. U als werkgever ontvangt (vanaf 20 logins) een rapport dat de resultaten van uw bedrijf vergelijkt met die van een representatieve referentiegroep. Zo krijgt u inzicht in uw huidige situatie en stuurt u bij waar nodig.

Proef een voorsmaakje van de game (vanaf minuut 15:20).

Troeven in vogelvlucht

  • beschikbaar in elf talen
  • krachtig visueel materiaal
  • sectorspecifieke benadering
  • individuele scores en groepsrapport
  • onderdeel van een totaalpakket, inclusief actieplan

Wilt u dat uw nieuwe of anderstalige werknemers al uw veiligheidsvoorschriften begrijpen en toepassen? Contacteer uw IDEWE-begeleider om u door het ToWorkSafe-aanbod te gidsen. Of vraag als Comfortklant uw game aan met twintig logins, inbegrepen in uw basispakket.

Blijf altijd op de hoogte: schrijf u in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen