Terug Zorgen voor veerkracht in de zorg, nu meer dan ooit

Zorgen voor veerkracht in de zorg, nu meer dan ooit

- Stress en burn-out

Expert Hilde De Man

Verantwoordelijke Discipline Psychosociale Aspecten

Professionele emotionele en psychische ondersteuning voor zorgverleners

Momenteel wordt de draagkracht van vele zorgverleners eens te meer op de proef gesteld. Naast onze medische equipe die nu volop boostervaccinaties toedient in de zorg, zijn onze preventieadviseurs psychosociale aspecten beschikbaar om waar mogelijk de medewerkers in de zorgsector ook mentaal een hart onder de riem te steken.

corona

Welke mogelijkheden zijn er ter ondersteuning?

  1. Op de website van De Zorgsamen kunnen zorgverleners nog steeds de zorgscreener invullen en verdere begeleiding aanvragen. De externe dienst zorgt vervolgens voor een oriënterend gesprek en bekijkt of verdere begeleiding wordt opgenomen door henzelf, door eerstelijnspsychologen of door een centrum Geestelijke Gezondheidszorg.
  2. Daarnaast biedt FEDRIS nog steeds het ‘pilootproject burn-out’  aan. Werknemers kunnen beroep doen op specifieke begeleiding bij coronagerelateerde problematiek verbonden aan burn-out.
  3. Onze preventieadviseurs psychosociale aspecten kunnen overdag bij u ter plaatse een permanentie voorzien voor ondersteunende gesprekken. Buiten de werkuren kunnen medewerkers voor ondersteuning terecht via onze hulplijn IDEWE CARE waarvan het nummer in de klantenzone ter beschikking wordt gesteld. 
  4. Naast de individuele teleconsults, hebben we voor medewerkers twee e-learningsessies ontwikkeld: ‘Veerkracht in tijden van corona’ en ‘Gezond (de)connecteren in deze coronatijd’. Ook bieden we online reloadintervisies voor medewerkers en leidinggevenden aan. Alsook supervisiesessies in het zorgen voor medewerkers en het behouden van de verbinding met hun team, voor leidinggevenden.  

Contacteer ons voor meer informatie
 

Blijf altijd op de hoogte: schrijf u in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen