null Bekijk alsnog ons succesvolle webinar over het coronavirus

Bekijk alsnog ons succesvolle webinar over het coronavirus

- Gezonde werknemers | Gezonde werkomgeving | Beheersing van uw risico's | Corona

Expert Hilde Vanacker

Verantwoordelijke Discipline Arbeidsgeneeskunde

Welke hygiënische en juridische maatregelen kan u treffen?

Het webinar over het coronavirus dat we vrijdag live uitzonden, werd gevolgd door meer dan 1.500 geïnteresseerden. Een duidelijk signaal dat bij werkgevers vaak nog heel wat onduidelijkheid heerst over mogelijke maatregelen. Mocht u de informatie niet live hebben kunnen bekijken, dan kan dat alsnog via onderstaande links (Nederlands/frans).

Tijdens de webinar gidsen arbeidsarts Hilde Vanacker, disciplineverantwoordelijke arbeidsgeneeskunde bij IDEWE, en juriste Nele Mertens van Acerta u door de medische en sociaal-juridische gevolgen van de corona-epidemie.

Medisch

Hilde Vanacker heeft het onder meer over de symptomen en de risicogroepen en legt uit wat de meest efficiënte manieren zijn om uzelf en uw werknemers te beschermen tegen besmetting. Behalve de promotie van een goede hand-, hoest- en nieshygiëne komt onder meer ook het reinigen van de werkplekken aan bod.

Naast preventieve actiepunten gaat ze ook dieper in op wat u te doen staat in het geval dat een medewerker op reis ging in een risicogebied of contact had met een besmette persoon. In het slechtste geval raakt een van uw medewerkers COVID 19-geïnfecteerd. En hoe moet het dan verder?

Sociaal-juridisch

Nele Mertens gaat dieper in op de sociaal-juridische complicaties van de epidemie. Hoe gaat u om met werknemers die ziek worden of die vanwege het coronavirus niet kunnen komen werken? En wat als uw productie in gevaar komt omdat uw leveranciers hun afspraken niet kunnen nakomen of wanneer te veel van uw eigen werknemers ziek zouden worden?

Bekijk hier de Nederlandse versie van het webinar.

 

Bekijk hier de Franse versie van het webinar door preventieadviseur Mehdi El Fassi van IDEWE en jurist Olivier Marcq van Acerta.

Blijf altijd op de hoogte: schrijf u in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen