Terug Eat: stimuleer gezonde voeding op de werkvloer

Eat: stimuleer gezonde voeding op de werkvloer

Gezond eten, betekent winst voor werknemer én werkgever: fittere werknemers, hogere motivatie, betere prestaties en minder ziekteverzuim. Werknemers consumeren op het werk ongeveer een tweede tot een derde van wat ze eten op een ganse dag. De werkomgeving is dus een belangrijke setting om aan gezondheidsbevordering te werken.

50% van de Belgische werknemers drinkt te weinig water
58% van de Belgische werknemers heeft een te hoog BMI

Het goede nieuws? De meeste werknemers ontvangen initiatieven om gezonder te eten op het werk met open armen.

Ontwikkel een voedingsbeleid met een breed draagvlak. En organiseer initiatieven die leiden tot duurzame gedragsverandering. Jouw winst: kwieke werknemers die langer, productiever en gelukkiger aan de slag blijven.

In 4 stappen naar gezonde voedingsgewoontes met onze Fit4Work-aanpak

Eetgewoontes veranderen niet van de ene dag op de andere. Met onze Fit4Work-aanpak stel je een doordacht voedingsbeleid op, voor een maximaal gezondheidseffect:

  1. Krijg inzicht – breng het voedingsaanbod van je organisatie in kaart.
  2. Ontwikkel een actieplan – stel een plan op met passende oplossingen om gezonde eetgewoontes te stimuleren.
  3. Voer acties uit – organiseer activiteiten die matchen met het DNA van je organisatie.
  4. Veranker je voedingsbeleid – bed gezonde voeding in je preventiebeleid in. Creëer zo een omgeving die gedragsverandering faciliteert voor langtermijnresultaten.

Kleine ingrepen maken gezond eten vanzelfsprekend

Bart Swings drinkt thee

Je werknemers zijn zelf verantwoordelijk voor wat en hoe ze eten. Toch kun je als werkgever hun eet- en drinkgewoontes positief beïnvloeden:

  • Stel een evenwichtig voedings- en drankenaanbod samen, geïnspireerd op de nieuwe voedingsdriehoek.
  • Motiveer en sensibiliseer je werknemers om gezonde keuzes te maken, en help hen om aan verleidingen te weerstaan.
  • Vervang-er-eentje: verwissel één frisdrank door water, of een ongezonde snack door een heilzaam tussendoortje.
  • Vermijd alcohol tijdens werklunches, en voorzie non-alcoholische dranken op feestjes.

Klaar voor leuke initiatieven waarmee je blijvende gezonde gewoontes creëert?

Bekijk het aanbod hier

Vraag meer informatie aan

Leer bij over gezond eten op het werk

Bij een 360°-aanpak en duurzame oplossingen horen ook sterke opleidingen, op alle niveaus van je onderneming. Een greep uit ons opleidingsaanbod rond gezonde voeding:

Blijf altijd op de hoogte: schrijf je in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen