Hoe kunnen we u helpen? 

Als essentiële dienst reiken we al onze klanten en werknemers de hand. Daarom blijven onze experten beschikbaar voor al uw vraagstukken rond business continuity plan, medische onderzoeken, psychosociale steun, ergonomie, telewerkbeleid, business continuity plan en hygiëne.

Daarnaast past IDEWE de dienstverlening ook aan in functie van de genomen maatregelen door de overheid.

Onze onderzoeken: 

Als preventiedienst willen we uw fysieke onderzoeken op een veilige en kwaliteitsvolle manier laten verlopen: zowel in onze medische centra en cars als bij u ter plaatse respecteren we maximaal de maatregelen rond hygiëne en social distancing. Zo voorkomen we de verspreiding van het coronavirus. Hiervoor vragen we ook de medewerking van u en uw werknemers en maken we op voorhand infrastructurele en organisatorische afspraken. 

 • Periodieke onderzoeken
  Geplande periodieke onderzoeken gaan door zoals voorzien.
  Momenteel is de prioritaire opdracht van onze arbeidsartsen organisaties bijstaan met het contactonderzoek en de risicoanalyse, om de verdere verspreiding van COVID-19 in te perken. Omdat contact tracing, in overleg met de federale en regionale overheden, momenteel onze topprioriteit is, is het noodzakelijk om de periodieke onderzoeken naar 2021 te verschuiven als het aantal positief geteste werknemers verder stijgt. Bedankt voor uw begrip.Onze medewerkers van de klantendienst nemen contact op als dit van toepassing is op uw organisatie.    


 • Speciale onderzoeken gaan door zoals voorzien (bijvoorbeeld: voorafgaande gezondheidsbeoordeling voor nieuwe werknemers, consultaties tijdens een re-integratietraject, werkhervattingsonderzoeken na een langdurige afwezigheid, medische onderzoek tijdens en na de zwangerschap (moederschapsbescherming), rijgeschiktheidsonderzoek (RGA) …).
   
 • Teleconsultaties 
  Toekomstige medische onderzoeken kunnen zowel fysiek als via teleconsultatie doorgaan. Dit wordt altijd in overleg met u bepaald. Wenst u reeds geplande consultaties om te zetten naar teleconsulaties? Dan kan zeker: neem hiervoor contact op met uw regionaal kantoor, zij helpen u graag verder.
   

Opleidingen: 

 • Er is beslist om tot 30/06 de open opleidingen niet klassikaal (in fysieke aanwezigheid van deelnemers) te laten doorgaan. Ze worden daarentegen zo veel mogelijk digitaal aangeboden, d.w.z.
  • online (via Skype en later deze maand ook Teams) op de opleidingsdag(en) waarop de deelnemers zijn ingeschreven
  • via e-learning voor wat betreft de Nederlandstalige opleidingen eerstehulpverlening.

We hopen dat klanten in deze uitzonderlijke tijd maximaal ingaan op deze digitale aanbiedingsvorm waardoor nog dit jaar hun opleidingsnoden ingewilligd worden.

 • Onze incompany opleidingen gaan door als er voldoende rekening kan gehouden worden met de hygiënische richtlijnen en de richtlijn rond 'social distancing'. Incompany opleidingen zijn opleidingen die plaatsvinden in de vertrouwde omgeving (van de deelnemers) en op maat werden gemaakt van één specifieke werkgever.
   

Bent u werkgever?

 • Contacteer uw arbeidsarts of preventieadviseur telefonisch of per mail. Zij blijven voor u op post.
 • Ook via corona@idewe.be kunt u uw vraag stellen! Plaats uw aansluitingsnummer zeker mee in de mail zodat onze collega's u op een snelle manier de juiste feedback kunnen bezorgen! 
   

Bent u werknemer?

 • Contacteer overdag uw regionaal kantoor voor het inplannen van een (tele)consultatie met uw arbeidsarts of preventieadviseur-psychosociale aspecten.
 • Is uw werkgever niet bij IDEWE aangesloten? U vindt de contactgegevens van uw preventiedienst hier terug: http://www.seed-connect.be/
 • Niet zeker wie uw arbeidsarts is? Via www.mijngezondheid.be kan u onder de rubriek “Werk en gezondheid” uw arbeidsarts opzoeken. U vindt hier ook de gegevens van uw preventieadviseur psychosociale aspecten die u kan bijstaan met psychosociale ondersteuning.