Onze dienstverlening voor werknemers

Heeft u vragen over de combinatie van uw eigen gezondheid en uw werk tijdens deze pandemie? Bent u ongerust over de impact van COVID-19 op uw werkplek of heeft u vragen over (de ergonomie van) uw thuiswerkplek? Bent u zwanger en heeft u vragen over uw werk? Wilt u het werk hervatten na langdurige afwezigheid? Heeft u nood aan een gesprek met de preventieadviseur psychosociale aspecten? Wilt u een afspraak maken voor een medisch of psychosociaal consult?
 

Onderzoeken en contact

 • Geplande periodieke onderzoeken gaan door zoals voorzien. Onze medische teams respecteren hierbij maximaal de richtlijnen rond hygiëne en social distancing. Omdat contact tracing, in overleg met de federale en regionale overheden, momenteel onze topprioriteit is, is het noodzakelijk om de periodieke onderzoeken naar 2021 te verschuiven als het aantal positief geteste werknemers verder stijgt. Onze medewerkers van de klantendienst nemen contact op als dit van toepassing is op uw organisatie.
   
 • Het is mogelijk om uw gepland onderzoek om te zetten naar een teleconsultatie. Als uw werkgever hiermee akkoord gaat, mag hij hiervoor contact opnemen met onze medewerkers van de klantenservice.

Neem een kijkje op onze pagina over beschikbaarheid en bereikbaarheid voor alle praktische informatie.
 

Psychosociaal aanbod

Werknemers die mentaal in topvorm zijn, presteren beter en zijn gelukkiger. Ook in coronatijden willen we ervoor zorgen dat u zich goed blijft voelen in uw hoofd. Via individuele teleconsultaties of gesprekken ter plaatse blijven we ter beschikking voor ondersteuning bij angst, onzekerheid, stress of verandering.

Vragen? Neem een kijkje op onze pagina over beschikbaarheid en bereikbaarheid voor alle praktische informatie. Of ga zelf aan de slag met een van de tools hieronder!
 

Innovatieve tools en opleidingen

Met onze innovatieve tools staan we de klok rond aan uw zijde.

Telewerk

 • Hoe zorgt u ervoor dat u ook thuis in optimale omstandigheden werkt?
  Lees zeker ons interactief telewerk-verhaal, vol met praktische tips en adviezen!
 • Voert u veel beeldschermwerk uit? Specifiek voor de telethuiswerker lanceerden we een versie van onze onlinetool OptiDesk die helemaal op maat is van de telewerker.

Psychosociaal welzijn

 • Werkt u als zorgverlener, medewerker logistiek of in het onderwijs? StressBalancer helpt u weerbaarder te maken tegen stress, uitputting en spanningen op het werk.
 • Merkt u een stijging in agressie in uw werkomgeving?
  Lees de tips in het nieuwsbericht 'Hoe omgaan met agressie op het werk in coronatijden' om te weten hoe u hiermee kunt omgaan.

Filmpjes

Op de pagina Sectorspecifieke instructies in coronatijden vindt u tips en instructies voor werknemers uit de schoonmaak, land- en tuinbouw, bouw en horeca.

Wilt u even opfrissen hoe u het mond-neusmasker en andere beschermingsmiddelen correct gebruikt? Bekijk onze filmpjes.