Vaccinatie in uw sector

Op basis van het advies van de Hoge Gezondheidsraad, beslisten de ministers van Volksgezondheid op 30 oktober 2021 om zorgpersoneel een derde prik van het coronavaccin te geven.

Woonzorgcentra en ziekenhuizen

Ook voor deze boostervaccinatie kunt u rekenen op de medische teams van IDEWE. Dankzij onze ervaring met eerste vaccinaties, zowel procesmatig als op IT-vlak, kunt u erop vertrouwen dat we alles in goede banen zullen leiden. En uiteraard coronaproof.

Voor een geslaagde vaccinatiecampagne is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zich laten inenten. Zitten uw werknemers met vragen of twijfels? Besteed daar dan zeker aandacht aan. Het is belangrijk om uw werknemers goed te informeren over het doel, de nevenwerkingen en de contra-indicaties van het vaccin. Op www.laatjevaccineren.be en www.jemevaccine.be vindt u heel wat nuttige informatie die u daarbij helpt.

Op zoek naar meertalige informatie voor uw medewerkers over coronavaccinatie?
Die vindt u op de website van het agentschap integratie & inburgering.

Bekijk ook zeker de FAQ-lijst over het coronavaccin.

Specifiek voor woonzorgcentra:

Momenteel weten we nog niet wanneer u over de coronavaccins voor uw woonzorgcentrum zult beschikken. Zodra dit gekend is, kunt u uw IDEWE-aanspreekpunt contacteren om de vaccinatiemomenten in te plannen. Vanaf dat moment kunt u in de planningstool in ElectrA of Personeelsbeheer aangeven welke werknemers een boostervaccin willen.

Hebt u nog geen toegang tot deze tool? Contacteer dan onze medewerkers van de klantenservice

Onze medische teams registreren de vaccinatie in het arbeidsgeneeskundig gezondheidsdossier van uw werknemer en in Vaccinnet.

Specifiek voor ziekenhuizen:

Specifiek voor de coronavaccinatie ontwikkelden we voor u een registratietool waarin uw werknemers zich kunnen registreren voor vaccinatie. Als de vaccinatiemomenten gekend zijn, kunnen geregistreerde werknemers een vaccinatiemoment vastleggen via een planningsmodule.

Zodra we weten wanneer we over de coronavaccins beschikken voor uw ziekenhuis, zal uw IDEWE-aanspreekpunt u hierover contacteren. Die bezorgt u dan de ondernemingsspecifieke link naar de tools zodat uw werknemers zich kunnen registreren en inplannen.

Onze medische teams registreren de vaccinatie in het arbeidsgeneeskundig gezondheidsdossier van uw werknemer en in Vaccinnet.