Inhaalbijscholing hulpverlener 2021

Inhoud

Voor eerstehulpverleners is bijscholing essentieel. Ze scherpen hun eerder opgebouwde kennis en vaardigheden aan en doen nieuwe inzichten en technieken op. Tijdens de Bijscholing hulpverlener:

  • diepen we de topics uit de basisopleiding verder uit
  • oefenen we diverse eerstehulptechnieken opnieuw in
  • gaan we in op veilige eerstehulpverlening met oog voor de coronamaatregelen

Centraal thema
Elk jaar focust de bijscholing op een centraal thema. In 2021 was en tijdens deze inhaalbijscholing is dat eerste hulp bij 'regelmatig voorkomende' letsels en situaties van onwel worden op het werk. Wat stel je vast en wat doe je? Dat zijn de vragen die we beantwoorden tijdens deze zeer praktische bijscholing.

In maart 2021 werd de vijfjaarlijkse update van de reanimatierichtlijnen gepubliceerd. Tijdens deze bijscholing worden de basisreanimatie en het gebruik van de AED opnieuw toegelicht en ingeoefend.

Lesmateriaal en attest
Deelnemers krijgen een werkboekje en ontvangen een attest van bijscholing. Dat voegen ze als bijlage bij hun ‘Getuigschrift van hulpverlener’.

Praktisch

Opleidingstype
Open
Doelgroep

Medewerkers die de basisopleiding hebben gevolgd en een getuigschrift van hulpverlener bezitten én die in 2021 omwille van de coronacrisis niet deelgenomen hebben aan de bijscholing.

Duur
1 halve dag
Locatie
(Start)data
Wanneer & waar?
vrijdag 28 januari 2022
8u30 - 12u30
Klassikaal, IDEWE Regiokantoor Antwerpen
Prijs
€ 110,00 (vrijgesteld van BTW)
Beschikbare plaatsen
Volzet
Subsidie
KMO-portefeuille - Alimento - Constructiv - Educam - Volta - Woodwize
Attest
Attest van deelname