Terug Contacteer je arbeidsarts via Mijngezondheid.be

Contacteer je arbeidsarts via Mijngezondheid.be

- Gezonde werknemers | Vertrouwenspersoon

Expert Hilde Vanacker

Directeur medische preventie

Al je gezondheidsinfo op één plaats

De overheidswebsite mijngezondheid.be heeft de ambitie om alle informatie over onze gezondheid te centraliseren. Voortaan vind je er ook een link naar de website van Co-Prev waar je de contactgegevens van je arbeidsarts kunt raadplegen. Het moet de drempel om contact op te nemen en werkgerelateerde gezondheidsproblemen aan te kaarten vergemakkelijken.

Te vaak is de relatie tussen arbeidsarts en werknemer nog eenrichtingsverkeer. Als werknemer hoef je immers niet te wachten tot het tijd is voor de volgende gezondheidsbeoordeling om gezondheidsproblemen aan te kaarten. Je kunt de arbeidsarts ook zélf contacteren als je op het werk problemen ervaart. 

Drempel verlagen

arbeidsarts

Omdat de meeste bedrijven samenwerken met een externe preventiedienst weten veel werknemers echter niet precies wie hun externe arbeidsarts is. Co-Prev, de sectororganisatie van de externe diensten voor preventie en bescherming op het werk, werkte daarom de digitale toepassing seed-connect.be uit. Met je eID-kaart en je rijksregisternummer kan iedereen zich op de website aanmelden en meteen de contactgegevens van zijn arbeidsarts en de preventieadviseur psychosociale aspecten achterhalen. 

De link naar de website staat nu ook op Mijngezondheid.be; het online gezondheidsportaal dat de federale regering een paar jaar geleden in het leven riep voor iedere burger die op zoek is naar persoonlijke gezondheidsgegevens of naar betrouwbare algemene gezondheidsinformatie. Via het portaal kun je bijvoorbeeld ook je dossier bij het ziekenfonds raadplegen, je medische gegevens of de resultaten van testen en onderzoeken in het ziekenhuis inkijken

“De arbeidsarts is er om werknemers te helpen”, zegt directeur Geert De Smet van Co-Prev. “Als werknemer moet je niet wachten tot hij of zij je contacteert, als je een probleem hebt mag je je arbeidsarts ook zelf contacteren. Graag zelfs, want hoe vroeger je problemen aankaart, hoe kleiner de kans dat ze escaleren. Door de naam en de contactgegevens van externe arbeidsartsen online beschikbaar te maken, willen we drempel voor werknemers om hulp te zoeken zoveel mogelijk verlagen.”

 Contacteer je regionaal IDEWE-kantoor voor meer informatie.

Blijf altijd op de hoogte: schrijf je in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen