Terug Beter een keer te veel wassen en ontsmetten, dan een keer te weinig

Beter een keer te veel wassen en ontsmetten, dan een keer te weinig

- Gezonde werkomgeving

Dag van de handhygiëne

Handhygiëne is de essentiële basisvoorwaarde voor wie in de zorg- en voedingssector werkt. Via onze handen vervoeren we immers miljoenen micro-organismen. De meeste zijn onschuldig maar er zitten ook gevaarlijke exemplaren tussen die infecties veroorzaken. Handen wassen op cruciale momenten, voor of na het uitvoeren van bepaalde activiteiten, kan bijgevolg een belangrijke maatregel zijn.

 

Naargelang de sector waarin u actief bent en de taken die u uitvoert, zijn andere procedures van kracht voor een verantwoorde handhygiëne. Ze zijn gebaseerd op voortschrijdend wetenschappelijk onderzoek en worden onder andere opgesteld door de Wereldgezondheidsorganisatie en de FOD Volksgezondheid.

Hoe moet het?

Aan de hand van een aantal opleidingen en publicaties maakt IDEWE u wegwijs in de goede praktijken die voor uw werknemers gelden. We zetten ze hier naar aanleiding van de Dag van de Handhygiëne op 5 mei nog even op een rij.

Opleidingen:

Aan de hand van microbiologische controles van de handhygiëne of controles met gebruik van de UV-lamp kan IDEWE uw werknemers ook helpen bij het aanleren van de juiste technieken. Neem voor meer informatie contact op met uw regionaal IDEWE-kantoor.

Downloads

Blijf altijd op de hoogte: schrijf u in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen