Terug Business Continuity Plan

Business Continuity Plan

Verzeker de continuïteit van uw bedrijf

Een onverwachte crisissituatie kan de continuïteit van uw organisatie en het welzijn van uw werknemers in gevaar brengen. De coronapandemie benadrukte dat nog maar eens. Investeert u in een Business Continuity Plan? Dan verzekert u uw belangrijkste bedrijfsprocessen. Wat er ook gebeurt, u bent goed voorbereid.

Ik wil een Business Continuity Plan

Waarom is een Business Continuity Plan belangrijk?

business-continuity-plan

Van voedselvergiftiging bij horecazaken tot een chemische spill in een laboratorium: uw sector heeft zijn specifieke risico’s. Daarnaast zijn er ook algemene noodsituaties, zoals een overlijden, zwaar ongeval of brand. Of een pandemie die uw organisatie overhoopgooit.

Hoe bereidt u zich hierop voor? Met een Business Continuity Plan. Dat omvat een overzicht van alle kritische functies en processen in uw organisatie en is volledig afgestemd op uw situatie. U maakt het zo groot of klein als u nodig vindt. Wilt u vooral focussen op cybersecurity of brandveiligheid? Wilt u voorbereid zijn op élke risicovolle situatie? Of wilt u stapsgewijs, op uw eigen tempo en in functie van prioriteiten werken? Dat bepaalt u volledig zelf.

Stel uw Business Continuity Plan op in vijf stappen

 1. Maak een inventaris van uw bedrijfsprocessen en bepaal daarbij de kritische processen. Welke activiteiten moeten absoluut doorlopen om de continuïteit van uw bedrijf te garanderen?
 2. Breng de kritische processen gedetailleerd in kaart.
  • Wie is er verantwoordelijk? 
  • Welke taken horen bij het proces? 
  • Wanneer en waar worden de taken uitgevoerd?
 3. Overloop de mogelijke scenario’s die een impact kunnen hebben op de bedrijfscontinuïteit. Van een terroristische aanslag over een stockbreuk van beschermingsmiddelen tot datalekken.
 4. Maak een impact- en risicoanalyse per scenario.
  • Zijn er risicoverhogende of -verlagende factoren?
  • Wat zijn de omstandigheden?
  • Wat is de mogelijke impact?
  • Welke bedrijfsprocessen worden beïnvloed?
 5. Stel een actieplan op waarin u beschrijft hoe u risicovolle situaties aan zult pakken. Evalueer uw plan na verloop van tijd.

Start met crisismanagement in uw organisatie

Bescherm uw organisatie tegen onverwachte situaties met een Business Continuity Plan. Wilt u begeleiding op maat voor uw crisismanagement? Onze veiligheidsingenieurs helpen u graag op weg.

Contacteer onze experts voor uw Business Continuity Plan.

Onze klanten aan het woord


Blijf altijd op de hoogte: schrijf u in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen