Terug Klantengetuigenis Campus Kajee

Aantal werknemers: 44 | Aangesloten bij IDEWE sinds: 2013

Klantengetuigenis Campus Kajee

In de groene ader van Schoten blinkt Campus Kajee: school met internaat voor leerlingen van basisonderwijs én secundair. Liefst 120 kinderen hebben in het internaat hun tweede thuis: 4- tot 18-jarigen. Ze zijn er in goede handen dankzij het uitgekiende veiligheids- en gezondheidsbeleid van het internaat. “De kinderen blijven hier van maandag tot vrijdag: wij zijn 24 uur per dag verantwoordelijk voor hen. Dat vraagt om een andere aanpak dan een school die om 16 uur de deuren sluit. Gelukkig kunnen we daarvoor vertrouwen op IDEWE”, zegt preventieadviseur Anke Fleckenstein.

MEDICATIEBELEID OPGESTELD

“Ouders moeten weten dat hun kinderen bij ons in goede handen zijn, ook als ze plots ziek zouden worden”, begint Anke. “Ons personeel mag zelf eigenlijk geen medicatie toedienen. Samen met de IDEWE-arbeidsarts hebben we daarom een medicatiebeleid opgesteld. In welke gevallen mogen we op doktersvoorschrift toch iets geven? Hoe zorgen we dat een leerling zijn antibiotica neemt tot op het einde van de kuur? Het beleid gidst ons naar de juiste beslissingen.”

“Onze medewerkers volgen ook een EHBO-opleiding bij IDEWE. Zo weten ze hoe ze moeten handelen bij noodsituaties.”

BRANDVEILIGHEID GECHECKT

Campus Kajee is gevestigd in een historisch pand op een groen domein. “Wij moeten onze leerlingen huisvesten in een veilige omgeving. Daarom vroegen we IDEWE om de brandveiligheid te checken.

Een expert deed een grondige rondgang in onze gebouwen: slaapkamers, ontspanningsruimtes, de keuken, … Hij wees ons op punten waar je zelf niet bij stilstaat. Zijn advies hebben we nauwkeurig verwerkt in onze brandpreventie.”

PSYCHOSOCIAAL WELZIJN BEVRAAGD

Het internaat geeft natuurlijk niet alleen om de leerlingen, maar ook om de opvoeders die alles in goede banen leiden. “Dat is best een zware job. Onze opvoeders kloppen onregelmatige uren, vaak met nachtwerk. Bovendien rust er een grote druk op hun schouders: ouders vertrouwen hun kinderen aan hen toe. Die grote verantwoordelijkheid veroorzaakt weleens stress. Daarom organiseerden we vorig jaar samen met de psychologe van IDEWE een grote enquête. Hoe ervaren ze hun werk? Wat kan beter? Met die bevindingen gingen we constructief aan de slag.”

FIJNE SAMENWERKING

Anke vindt gemoedsrust bij IDEWE. “Bel of mail ik met een vraag? Dan geeft de juiste persoon me altijd zeer snel en duidelijk het antwoord.

Ik vertrouw hen 100 procent. De samenwerking verloopt echt fijn met iedereen: van arbeidsarts tot administratief medewerker. Als het goed is, mag het worden gezegd!”