Terug Klantengetuigenis Hoogstraten

Aantal werknemers: 90 | Aangesloten bij IDEWE sinds: 1967

Klantengetuigenis Hoogstraten

Die heerlijke aardbeien die uw zomergevoel compleet maken? Grote kans dat ze van Coöperatie Hoogstraten komen, een coöperatieve vennootschap van groente- en fruittelers. Negentig medewerkers zorgen ervoor dat lekkernijen zoals tomaten, paprika’s, kersen en bessen hun weg vinden: van het veld – via de winkel – naar u. En óf dat in arbeidsveilige omstandigheden gebeurt. Daarvoor werkt intern preventie-adviseur Guy Lauryssen samen met IDEWE. “Wij zetten sterk in op maatschappelijk verantwoord ondernemen – met extra aandacht voor people. Onze mensen vinden wij heel belangrijk: zij moeten zich hier goed voelen. Want een medewerker die fysiek én mentaal gezond is, is een goede medewerker.”

VEILIGHEID VIA ANALYSES EN OPLEIDINGEN

In de veiling staat het leven geen seconde stil. Heftrucks rijden voortdurend af en aan. Inpak- en sorteerlijnen draaien op volle toeren. Bruisend, maar niet ongevaarlijk.

“IDEWE deed hier een grondige risicoanalyse. Daaruit haalden we werkpunten voor ons jaaractieplan.”                                                         

De arbeiders van de coöperatie zijn ook vertrouwd met IDEWE-opleidingen. “Ze kregen ‘Manueel hanteren van lasten’ incompany. Sommige medewerkers volgden een opleiding tot Vertrouwenspersoon en ikzelf tot Preventieadviseur Niveau 3.”

ERGONOMISCHE INSPANNINGEN, MEDISCHE CONTROLE

Wie stilstaat bij veilig en gezond werken, verliest ook de ergonomie niet uit het oog. “Al onze beeldschermwerkers kregen een aanpasbare bureaustoel. Willen ze een scherm dat in hoogte verstelbaar is? Of een voetenbankje? Dan hebben we daar zeker oren naar. Arbeiders aan de inpaklijn staan lang recht: zij mogen een krukje vragen dat de nodige extra steun geeft.”
Een paar keer per jaar komt een medische equipe naar de coöperatie. “Het medisch onderzoek  gebeurt hier ter plaatse. Handig voor onze medewerkers, zo hoeven ze zich niet te verplaatsen.”

ALTIJD SNEL ANTWOORD

Guy Lauryssen heeft veel hulp aan de IDEWE-experts. “Een paar dagen per jaar komt de externe preventieadviseur om praktische zaken uit te werken en om mee ons beleid uit te stippelen. En het hele jaar door mag ik hem al mijn vragen stellen. Ik bel of mail en krijg altijd snel antwoord.”