Terug Klantengetuigenis Ons Tuinarchitectuur

Aantal werknemers: 10 | Aangesloten bij IDEWE sinds: 2002

Klantengetuigenis Ons Tuinarchitectuur

ONS Tuinarchitectuur creëert groene paradijzen, oases van rust. Aan die hemelse stilte gaan grote werkzaamheden vooraf. Mét risico’s. “Samen met IDEWE zetten we alles op alles om de veiligheid van onze jongens te garanderen”, vertelt Hilde Huysmans, zaakvoerder en intern preventieadviseur.

NAUWKEURIGE RISICOBEHEERSING

Tuinontwerp, -aanleg en -onderhoud. Activiteiten die niet zonder gevaar zijn. “IDEWE helpt ons bij de risicobeheersing. Stap één: kijken wélke risico’s om de hoek loeren. Denk aan: werken met kettingzagen op grote hoogte, in contact komen met sproeistoffen, rijden met de vrachtwagen … Stap twee? Maatregelen nemen om de risico’s zoveel mogelijk in te perken. IDEWE komt één keer per jaar langs om te checken of onze aanpak nog up-to-date is.”

Veilig werken is niet alleen een prioriteit voor de werkgever, ook voor de klant. “Niemand wil op zijn terrein een arbeidsongeval van een leverancier. Klanten polsen steeds vaker naar ons veiligheidsbeleid. Wij kunnen in eer en geweten zeggen dat we daar hard aan werken, samen met een professionele partner.”

SENSIBILISERING EN OPLEIDING

“Het is onze plicht om onze jongens veilig op pad te sturen”, vertelt Hilde. “Ze zijn voorzien van alle beschermingsmiddelen én we benadrukken waarom die zo belangrijk zijn. Toch merk ik dat ze die PBM’s soms tegen hun zin dragen. Van IDEWE krijg ik advies hoe ik hen nog beter sensibiliseer.”

“Hoe sterk je veiligheidsbeleid ook is, een ongeval kan altijd gebeuren. Ik vind het belangrijk dat onze medewerkers dan meteen gepast reageren. Daarom laat ik hen een EHBO-cursus volgen bij IDEWE.”

VAN ERGONOMISCH PROGRAMMA TOT MEDISCH ONDERZOEK

ONS Tuinarchitectuur zet naast veiligheid in op gezondheid. “We hechten veel belang aan een goede ergonomie. Een onlineprogramma van IDEWE toont hoe het moet, bijvoorbeeld voor hef- en tiltechnieken. En al onze collega’s gaan jaarlijks op medisch onderzoek bij een IDEWE-kantoor hier in de buurt.”

ALTIJD PARAAT MET ADVIES

Hilde is blij dat ze kan terugvallen op een externe expert. “Zelf behaalde ik via IDEWE een VCA-certificaat, dat staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Ondertussen ben ik dus thuis in de veiligheidsmaterie.

Maar ik ben natuurlijk geen echte expert. Heb ik specifieke vragen? Dan kan ik terecht bij IDEWE: als we hen nodig hebben, zijn ze er voor ons!”