null Veilig en gezond bedrijfspand bouwen

B Veilig en gezond bedrijfspand bouwen

Bij duurzaam bouwen en verbouwen ligt de focus vaak eenzijdig op energie-aspecten en regelgeving. Terwijl studies aantonen dat er een wisselwerking bestaat tussen het gebouw en zijn gebruikers. Naast een goed binnenklimaat dragen een passende inrichting en ontwerp bij tot gezonde en veilige werkomgeving die de productiviteit bevordert.

Uw uitdaging? De gebruiker centraal stellen bij uw nieuwbouw- of verbouwproject. En maximaal positieve elementen toepassen die uw gebouw beter maken voor uw werknemers, en effectiever voor uw organisatie.
 
Onze experts zorgen ervoor dat uw bedrijfspand voldoet aan de wetgeving, úw verwachtingen als bouwheer en die van uw werknemers. Zo creëert u een werkomgeving die productiviteitswinst, energiebesparingen en andere voordelen oplevert.

In 4 stappen naar een veilig en gezond bedrijfspand

Schakel IDEWE preventief in om uw (ver)bouwproject te begeleiden. Zo vermijdt u dure en complexe aanpassingen achteraf.

Gebouw zonnepanelen
  1. Bepaal uw werkplekconcept. Stem werkplekken optimaal af op de individuele en groepsnoden van uw werknemers. Stel daartoe een eenduidig programma van eisen op.
  2. Stel uw lastenboek op. Definieer de ruimtelijke noden in prestatie-eisen voor de architect en uitvoerders. En stuur tijdens ontwerp en uitvoering bij waar nodig.
  3. Win advies in van een preventieadviseur. Betrek hem/haar bij de opmaak van de plannen, het lastenboek en de uitvoering van de werkzaamheden.
  4. Schakel begeleiding in bij uw bouwproject voor een correcte uitvoering en minutieuze follow-up van de werkzaamheden.

Creëer nú al gezondere werkomstandigheden

Gevel gebouw bedekt mos
  • Denk tijdens het ontwerp al na over veilige uitbating en onderhoud van uw gebouw.
  • Zorg voor een toegankelijk gebouw, op maat van alle werknemers.
  • Bespreek in teamverband facilitaire verbeteringen: werknemers presteren beter in een omgeving waarin ze zich goed voelen.

Bouw een veilig en gezond bedrijfspand

Bij een 360°-aanpak en duurzame oplossingen horen ook sterke opleidingen, op alle niveaus van uw organisatie. Een greep uit ons opleidingsaanbod rond fysieke belasting:

Leg ons uw uitdaging rond een veilig en gezond bedrijfspand voor

Wilt u veilig en gezond (ver)bouwen in uw organisatie duurzaam aanpakken? Een antwoord op concrete vragen krijgen? Wij gaan samen met u voor slimme en doelgerichte oplossingen.

Deel uw uitdaging met onze experten

Antwoord op úw uitdaging

Slimme preventie vereist maatwerk. Vertrouw dus op een dienstverlener die uw preventie- en welzijnsnoden door en door kent. Klik uw sector aan en ontdek onze oplossingen.