Gezonde voeding op het werk
Inhoud
Je werknemers eten gemiddeld een derde tot de helft van hun maaltijden op het werk. Kiezen ze daarbij voor gezonde voeding? Dan investeren ze in hun fysieke gezondheid, hebben ze meer energie én kunnen ze zich beter concentreren op hun taken.
Met deze opleiding leer je je werknemers welke voeding gezond is. Zo ondersteun je hun welzijn en productiviteit.
Focus op de voordelen van gezond eten
Veel organisaties zijn overtuigd van het belang van gezonde voeding. Daarom bieden ze in hun kantine evenwichtige maaltijden aan. Of laten ze fruit- en groentemanden leveren op het werk.
Toch kiezen werknemers vaak voor een snelle, ongezonde hap. Met deze opleiding motiveer je hen om gezonder te gaan eten. Samen met je werknemers zoomen we in op:
- de nieuwe voedingsdriehoek
- criteria voor gezonde voeding
- hardnekkige misverstanden en vooroordelen
Naar een evenwichtige maaltijd
Via verschillende oefeningen krijgen je werknemers zicht op hun eigen voedingsgewoontes. Ze leren bovendien hoe ze hun lunch of warme maaltijd gezonder kunnen maken. Deze thema’s komen aan bod:
- gezonde alternatieven voor tussen de boterham
- manieren waarop je je maaltijd eenvoudig kan pimpen
- vervang-er-eentje: in kleine stappen naar gezonde voeding
In deze incompany-opleiding van anderhalf uur leren je werknemers alle do’s-and-don’ts van gezonde voeding op het werk.
Zet je je werknemers graag meteen aan tot actie? Dan kunnen we de basisvorming uitbreiden tot een halve dag, waarbij we voor iedere deelnemer een persoonlijk actieplan op maat uitwerken.
Investeren in een gezond team? Schrijf je werknemers dan snel in voor de opleiding ‘Gezonde voeding op het werk’.