E-learning 'In vuur en vlam om te blussen'

Inhoud

Deze online opleiding zorgt ervoor dat leden van de brandbestrijdingsdienst een stevige kennis rond brandveiligheid opbouwen. Ook voldoet u als werkgever zo aan de wettelijke opleidingsvereisten voor de interventie bij brand (conform Codex III.3-1).

Is het niet altijd duidelijk of er voldoende werknemers in uw organisatie aanwezig zijn met kennis over brandpreventie? Laat dan al uw werknemers deze e-learning rond brandveiligheid volgen. Dat doen ze eenvoudig online, op hun eigen tempo.

Brandveiligheid voor iedereen

De e-learning bestaat uit drie grote delen:

Deel  1 - Algemene introductie

In deel één gaan we dieper in op een aantal algemene begrippen rond brandveiligheid en krijgen uw werknemers een antwoord op volgende vragen:

  • Hoe ontstaat en verloopt brand?
  • Hoe ziet de vuurdriehoek eruit?
  • Hoe brand voorkomen?
  • Hoe organiseren uw werknemers een efficiënte evacuatie?

Deel 2 - Een blusmiddel voor elk type brand

In deel twee behandelen we de verschillende soorten kleine blusmiddelen. We gaan na welk blusmiddel het best geschikt is voor welk type brand, hoe uw werknemers de verschillende blusmiddelen best hanteren, wat de juiste blusafstand is …

Deel 3 - Oefening baart kunst

Deel 3 van deze e-learning bestaat uit een oefenles. Zo kan uw werknemer zelf nagaan of deze de basisprincipes van de opleiding goed heeft begrepen.

Praktisch

Opleidingstype
E-Learning
Doelgroep
Leden van de brandbestrijdingsdienst en andere collega’s die willen leren hoe ze brand in de kiem kunnen smoren.
Duur
nvt
Locatie
Online
Prijs
Op aanvraag
Subsidie
nvt
Attest
nvt