Sirk Sekuur incompany: opleiding voor een veiligere bedrijfscultuur

Inhoud

Veiligheid is een werkwoord. Daarom combineert u uw strikte veiligheidsprotocol best met aangepaste opleidingen voor alle werknemers. Want als die de risico’s op de werkvloer kennen en de veiligheidsregels in praktijk brengen, verkleint u het risico op arbeidsongevallen.

Tijdens deze interactieve incompany-opleiding bouw je samen aan een veilige bedrijfscultuur.

Veiligheidsregels inoefenen voor maximaal resultaat

Voor de opleiding start, brengt de lesgever uw organisatie een bezoekje. Hij of zij maakt beelden van de werksituatie en focust daarbij op onveilige handelingen en situaties. Op basis daarvan stippelt hij een traject op maat uit.

Tijdens de opleiding bekijken leidinggevenden en werknemers samen met de lesgever welke (potentieel) gevaarlijke werksituaties zich nu voordoen. Ze analyseren en bespreken de huidige veiligheidscultuur. En leren via herkenbare cases observeren en feedback geven.

Van veiligheidscultuur naar een integraal veilige bedrijfscultuur

Uw werknemers behandelen verschillende thema’s, waaronder:

  • de uitdagingen van een veiligheidscultuur
  • het verschil tussen gevaren en risico’s
  • menselijk gedrag
  • groepsdruk
  • constructief feedback geven aan collega’s

Zo leren ze waarom een veilige werkomgeving cruciaal is. En op welke manier ze er zelf een positieve bijdrage aan leveren. Oefenen ze na de opleiding graag verder? Dan biedt de mini gids van Sirk Sekuur een goede leidraad. Die ontvangen uw werknemers tijdens de opleiding van de lesgever.

U volgt de Welzijnswet stipt op

Dankzij de opleiding voldoet u aan de wettelijke verplichtingen uit de Codex Welzijn op het werk en de Welzijnswet van 4 augustus 1996, art 6. Die schrijven voor dat iedere werkgever voldoende maatregelen moet treffen om het welzijn van zijn werknemers te beschermen.

Voor wie is ‘Sirk Sekuur incompany’ bedoeld?

Al uw werknemers leren er hoe ze bijdragen aan een veilige werksituatie.

Leidinggevenden én werknemers spelen daarbij een belangrijke rol: door samen te werken, creëren ze een groot draagvlak waarop het bedrijf verder bouwt. Afhankelijk van de situatie kunnen we voorstellen om de leidinggevenden als eerste bij de opleiding te betrekken, zodat ze goed zijn voorbereid.

Wat voor type opleiding is het?

Sirk Sekuur is een incompany-opleiding voor groepen van ongeveer veertien personen.

De opleiding duurt twee halve dagen met een tussenperiode van maximaal twee weken. Reken ook op een halve dag voorbereiding en minstens een halve dag nazorg.  

Wilt u maximaal inzetten op veiligheid? Dan moeten uw werknemers als één team achter uw veiligheidscultuur staan. Schrijf hen daarom in voor Sirk Sekuur, de opleiding voor een veiligere bedrijfscultuur.

Praktisch

Opleidingstype
Incompany
Doelgroep
Leidinggevenden en werknemers
Duur
1 dag
Locatie
Incompany
Prijs
Op aanvraag
Subsidie
KMO-portefeuille (personeelsmanagement - sociale wetgeving)
Attest
Attest van deelname