Gezonde voeding

Inhoud

Gezond(er) eten betekent winst voor de werknemers en de werkgevers. Werknemers consumeren op het werk ongeveer de helft tot een derde van wat ze eten op een hele dag. De werkomgeving is dus een belangrijke setting om aan gezonde voedingsgewoonten te werken.

Alleen het aanbieden van gezonde voeding is niet genoeg om ons ook echt aan te zetten tot gezond eten. Via vormingen en sensibilisatie moeten we ook gemotiveerd raken om gezond te eten. In deze workshop krijgen we meer inzicht in gezonde voeding, portiegrootte, goed ontbijt, …

Komen aan bod:

  • de principes van gezonde voeding aan de hand van de basisprincipes van de actieve voedingsdriehoek (evenwicht - variatie - matigheid)
  • hoe herkennen we gezonde voeding?
  • hardnekkige misverstanden en vooroordelen
  • het belang van een goed ontbijt
  • porties leren schatten.

Praktisch

Opleidingstype
Incompany
Doelgroep
Werknemers en leidinggevenden.
Duur
1,5 uur
Locatie
Incompany
Prijs
Subsidie
KMO-portefeuille
Attest
Attest van deelname