Terug “Zet maximaal in op telewerk”

“Zet maximaal in op telewerk”

- Biologische agentia

Expert Lode Godderis

CEO IDEWE

Coronacijfers zetten aan tot extra voorzichtigheid

In de huidige fase van de pandemie zijn de basisregels: afstand houden, telewerken, ventileren en mondmaskers cruciaal”, zegt algemeen directeur Lode Godderis van IDEWE.

De informatie in dit nieuwsbericht is correct op het tijdstip van publicatie. Raadpleeg altijd de laatste maatregelen en wetgeving met betrekking tot COVID-19 op https://www.info-coronavirus.be

De huidige incidentiepiek bij de algemene bevolking zien we ook op het werk”, aldus Lode Godderis, die als professor arbeidsgeneeskunde ook deel uitmaakt van de expertengroep GEMS, die de overheid adviseert over de pandemie. “Vooral in sectoren waar er nauw contact is tussen mensen, maar we verwachten ook een toename in andere sectoren. Waakzaamheid is noodzakelijk in het onderwijs (vooral lager en middelbaar), de zorg, residentiële zorg, sociaal werk en overheidsdiensten, zoals politie en brandweer.”

Basispreventiemaatregelen

telewerk

“Het vaccin beschermt ons tegen de ernst van de klachten en hospitalisatie maar minder tegen de verspreiding van het coronavirus. Zeker niet als het de Delta-variant betreft. Als we met de huidige hoge cijfers willen vermijden dat de ziekenhuizen nog meer onder druk komen, door de toestroom van coronapatiënten en de uitval van personeel, is het belangrijk de basispreventiemaatregelen opnieuw in te voeren en te blijven respecteren. De uitval van personeel kan er de komende weken ook voor zorgen dat de continuïteit van bedrijven in de problemen komt. We moeten mensen dus blijven aanzetten om: thuis te blijven als ze ziek zijn, om te blijven ventileren, afstand te houden en het mondmasker te dragen als afstand houden niet mogelijk is. Ook maximaal inzetten op telewerk zal helpen om het aantal besmettingen opnieuw onder controle te krijgen.”

Meer weten over de aanpak van het coronavirus op bedrijfsniveau?
Raadpleeg ons coronadossier.

Lees meer over de voordelen van telewerken: Voor elk nadeel van telewerken, is er intussen een voordeel.

In 'De Zevende Dag' van 14 november vertelde Lode Godderis waarom telewerken een van de belangrijkste preventieve maatregelen is tegen corona. 

Blijf altijd op de hoogte: schrijf u in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen