For English click here

Wil je graag deelnemen aan het onderzoekspanel? Schrijf je nu in!

Bepaal mee de welzijns- en preventie-aanpak van morgen! 

Jouw gezondheid en veiligheid op het werk, die pakken we bij Groep IDEWE aan op basis van wetenschappelijk onderzoek. Want hoe beter geïnformeerd we zijn, hoe nauwer de acties aansluiten op jou als werknemer. Luisteren naar onze klanten, hun medewerkers en stakeholders, het zit in het DNA van Groep IDEWE! Via IDEWE Connect bundelen we alvast alle initiatieven, én ons onderzoekspanel is er één van! 

Wil je impact hebben op het preventiebeleid van morgen? Wil je mee bepalen wat de acties zijn die ingezet kunnen worden rond welzijn op het werk? Schrijf je dan snel in voor ons onderzoekspanel.

Je helpt niet alleen het onderzoek naar de impact van werk op de gezondheid vooruit, bovendien maak je bij deelname aan onze studies ook kans op tal van leuke prijzen

Thema's waarover onderzoeken kunnen lopen zijn: gezondheid op het werk, psychosociale thema's (stress, burn-out, pesten, ...), roken, veranderingen op de werkvloer, muscoloskeletale klachten (vb. hernia), etc. 

RESULTATEN STUDIE: Het nieuwe werken, of het hybride werken, is in volle opmars. Maar zoals dat gaat met nieuwe ontwikkelingen, is er een groot verschil in hoe ver bedrijven staan in dat New Way of Working. Meer nog: we hebben nog weinig zicht in wat de werknemers nu eigenlijk zélf willen en welke impact NWOW heeft op hun welzijn. Om die reden bevroeg IDEWE meer dan 1.299 werknemers en beleidsmakers en puurde het daar een aantal opvallende inzichten uit

Praktisch

Na inschrijving krijg je twee keer per jaar een uitnodiging om deel te nemen aan een onderzoek. Deelname is volledig vrijwillig en per studie te beslissen. Jij krijgt in ruil als eerste de onderzoeksresultaten en mogelijks ook een leuke prijs (afhankelijk van het onderzoek). 

Bij deelname aan een onderzoek is het de afdeling Kennis, Informatie en Research (KIR) van IDEWE die alle gegevens onderzoekt in samenwerking met het Centrum voor Omgeving en Gezondheid van de KU Leuven. Groepsresultaten worden gebruikt en gepubliceerd in persberichten, onderzoeksrapporten en (internationale) wetenschappelijke tijdschriften. 

Je antwoorden worden altijd met de grootste vertrouwelijkheid behandeld: we geven je persoonlijke antwoorden aan niemand door, ook niet aan je werkgever. Per studie worden de verzamelde gegevens geanonimiseerd en gecodeerd om je privacy te waarborgen.

De algemene voorwaarden vind je hier.

Overtuigd? 

Schrijf je in voor ons panel en ontvang je eerste uitnodiging. Wij kijken alvast uit naar jouw deelname! 

Inschrijven

Of misschien ben je al lid? Dan kan je jouw gegevens en deelname aan het onderzoekspanel steeds bekijken of veranderen via ons ledenplatform.  

Toch nog vragen? 

Neem contact op met ons team via panel@idewe.be.