Opleiding preventieadviseur: vertaal je beleid naar daden

Je preventieadviseur is de drijvende kracht achter veiligheid op de werkvloer. Met deze opleiding krijgen nieuwe preventieadviseurs (niveau 3) alle basiskennis om je welzijnsbeleid trefzeker in praktijk te brengen.
€ 1163 (vrij van BTW)

Tot 30% korting met de kmo-portefeuille. Gratis annulatie tot 14 dagen vóór de opleiding.
Opleiding op maat / in-company mogelijk

Inhoud en programma

De drijvende kracht achter veiligheid en preventie in uw organisatie? Dat is je preventieadviseur interne dienst. Hij of zij ondersteunt jou en de leidinggevenden die je welzijnsbeleid in de praktijk brengen. In deze opleiding krijgen nieuwe preventieadviseurs (niveau 3) alle basiskennis mee om hun taken en opdrachten trefzeker te vervullen.

Alles over welzijn in jouw organisatie
Hoe moeten we reageren bij brand? Hoe voorkomen we arbeidsongevallen? En hoe garanderen we dat onze werknemers ergonomisch aan de slag kunnen? Zulke vragen beantwoordt de interne preventieadviseur. Die draagt zo bij tot meer welzijn, veiligheid en geluk op de werkvloer.

Globaal preventieplan
Na deze opleiding kan je preventieadviseur een sterk globaal preventieplan opstellen. Inclusief concrete maatregelen om je beleid om te zetten in de praktijk. Dat doet de preventieadviseur in overleg met jou als werkgever, de leidinggevenden en het Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk – als dat er is.

Ervaringsdeskundigen
Onze opleiders zijn stuk voor stuk ervaringsdeskundigen. Ze brengen alle kennis mee die ze in hun eigen sector hebben opgedaan. Ze gaan dieper in op het takenpakket van de interne preventieadviseur. En belichten de belangrijkste aspecten van welzijn op het werk. Zo doet je werknemer alle technische en praktische kennis op.

Erkend getuigschrift
Deelnemers die alle lessen hebben gevolgd, tonen met een slotopdracht dat ze de materie onder de knie hebben. Daarna krijgen ze het erkende getuigschrift ‘Preventieadviseur interne dienst niveau 3’.

Onze aanpak
De hybride basisopleiding loopt over 12 weken en bestaat uit:

 • een live online kick-off (1,5 uur)
 • interactieve e-learnings met een gemiddelde doorlooptijd van 24 uur; de deelnemer ontvangt een login en heeft toegang tot het leerplatform met e-modules en ondersteunend materiaal
 • 4 contactmomenten (3 halve dagen en 1 volledige dag) waarop ervaringen uitgewisseld en vaardigheden ingeoefend worden, en die plaatsvinden op onze opleidingslocatie; opgelet: als de coronapandemie aanhoudt, dan worden de contactdagen vervangen door live online trainings
 • een opdracht die ingediend wordt voor het laatste contactmoment.

De voordelen:

 • de deelnemer is deels regisseur van deze opleiding en kan tijds- en plaatsonafhankelijk met de leerstof aan de slag
 • de deelnemer kan dus in zijn eigen tempo de e-learnings doorlopen en langer stilstaan bij de punten die voor hem meer aandacht verdienen
 • de leerstof blijft ook na de opleiding toegankelijk
 • de deelnemer komt met voorkennis naar de contactmomenten die ruimschoots de mogelijkheid bieden voor verdieping, intervisie en verdere afstemming met de lesgevers
 • de deelnemer komt – net zoals vroeger – in contact met collega-preventieadviseurs in zijn regio.

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor ondernemingen van categorie C, waar geen preventieadviseur niveau 1 of 2 verplicht is. Dit zijn ondernemingen met meer dan 20 én tot 50, tot 100 of tot 200 werknemers (afhankelijk van het risico - wordt bepaald door de NACE code). De werkgever mag in deze ondernemingen niet zelf de functie ‘Preventieadviseur' opnemen. Hij dient hiervoor een medewerker op de loonlijst van de onderneming aan te stellen. Contacteer IDEWE indien je hierover nog vragen hebt.

Prijs en kortingen

Tot 30% korting met de kmo-portefeuille.

Via je sectorfonds heb je in bepaalde gevallen recht op een gedeeltelijke terugbetaling. Je mag dat combineren met andere voordelen, zoals de kmo-portefeuille.

In-company

 • Meerdere collega's die deze opleiding willen volgen? Al vanaf 6 deelnemers is in-company voordeliger.
 • De opleiding wordt aangepast op maat van jouw situatie, sector en de vragen van je medewerkers.
 • Elk jaar meer dan 50 in-company opleidingen.
 • Gemiddelde evaluatiescore van de docenten: 4,46/5
 • Tot 30% korting via kmo-portefeuille
Ja, ik wil een gratis offerte voor een in-company training

Data en locaties

Type
Cluster
Titel
Duur
Datum
Regio

Nog vragen

Heb je nog een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder.