Samen veerkrachtig aan de slag met de veerkrachtkoffer

Inhoud

In deze workshop werken we samen met het team op een verbindende manier aan de eigen teamveerkracht. We werken met een echte veerkrachtkoffer die bestaat uit een schatkist van oefeningen waarbij niet het individu, maar het team centraal staat.

Teams zijn vandaag de dag meer en meer de spilfiguur in onze organisaties. De focus is verschoven van het individu naar het team. Er zijn heel wat voordelen aan het werken in een team: een goed functionerend team werkt beter, is alerter voor zijn omgeving en gaat flexibeler om met moeilijkheden. Bovendien breng je in een team diverse personen en aldus talenten en ervaringen samen. Desondanks krijgen teams ook te maken met uitdagingen. Door de veerkracht van je team te trainen, maak je hen weerbaarder en voorkom je dat een team uit elkaar valt. Immers, een succesvol team veert terug recht bij uitdagingen, gaat niet onderuit bij moeilijkheden, houdt stand in stressvolle momenten en komt zonder kleurscheuren uit moeilijke periodes.

Met de veerkrachtkoffer gaan we interactief en stap voor stap aan de slag met het team. Een sessie, die een halve of hele dag omvat, gaat aan de hand van oefeningen in op 3 belangrijke batterijen: onze fysieke batterij, onze mentale batterij en onze emotionele batterij. Deze 3 batterijen doen onderling beroep op elkaar, je bent als mens (en als team) dus maar zo sterk als je sterkste batterij. Tijdens de sessies proberen we om die batterijen:

  • te versterken
  • hun weerstand te verhogen, en
  • de batterijen op te laden.

De oefeningen kunnen tussen de 5 à 60 minuten duren en elke oefening focust op één of meerdere batterijen. Welke oefeningen gebruikt worden hangt af van de noden van het team en de gewenste eindresultaten.

Praktisch

Opleidingstype
Incompany
Doelgroep
Medewerkers en leidinggevenden
Duur
Halve dag
Locatie
Incompany
Prijs
Op aanvraag
Subsidie
nvt
Attest
Attest van deelname