Terug Klantengetuigenis Axsept

Aantal werknemers: 2 | Aangesloten bij IDEWE sinds: 2012

Klantengetuigenis Axsept

Axsept brengt kleur in de wereld. Of zoals schilder-zaakvoerder Frank Kets het stelt: “We maken van een huis een thuis.” Samen met zijn medewerker legt hij zich toe op binnen- en buitenschilderwerk, raamdecoratie, vloerbekleding en verlichting. Het schildersduo werkt in de veiligste omstandigheden – met het advies van IDEWE in het achterhoofd. “Als zelfstandige is het mijn ergste nachtmerrie om uit te vallen door arbeidsongeschiktheid.”

MEDISCHE CONTROLE

Eén keer per jaar controleert de arbeidsarts hoe het gesteld is met de gezondheid van de Axseptschilders. “Dan kijken ze onder meer of we niet aan de schildersziekte lijden. Want wij komen in contact met solventen – gelukkig minder dan vroeger. Maar toch: word je te veel blootgesteld aan die oplosmiddelen? Dan kun je OPS krijgen, organisch psychosyndroom door solventen. Dat kan bijvoorbeeld prikkelbaarheid en vermoeidheid met zich meebrengen.”

VEILIGHEIDSADVIES

De schildersziekte kun je beter voorkomen dan genezen. “Tijdens een jaarlijks bezoek wijst de preventieadviseur van IDEWE ons op de risico’s van het vak. Zij checkt dan bijvoorbeeld het werkhuis waar we meubels schilderen, dat voldoende geventileerd moet zijn. Ook geeft ze advies om op verplaatsing veilig aan de slag te gaan. Werken we bijvoorbeeld met solventgedragen producten? Dan zetten we bij de klant ter plaatse een koolstoffilter die de lucht zuivert.”

PROFESSIONELE ONDERSTEUNING

Frank rekent al jaren op de deskundigheid van IDEWE. “Mijn buurvrouw werkt er en raadde mij hun diensten aan. Ik heb nog altijd geen spijt dat ik op dat voorstel inging. Zelf weet ik wel iets van veiligheid, maar niet zoveel als van interieur, natuurlijk. Ieder zijn specialiteit. Daarom ben ik blij dat er bij IDEWE altijd iemand voor me paraat staat. Als ik een vraag stel, krijg ik altijd snel een duidelijk antwoord.”