Terug Klantengetuigenis Brouwerij Lindemans

Aantal werknemers: 41 | Aangesloten bij IDEWE sinds: 1978

Klantengetuigenis Brouwerij Lindemans

Al sinds 1822 rijpt er lambiek in de foeders van brouwerij Lindemans. Het familiebedrijf ziet zijn werknemers als leden van één groot gezin. “De directie wil dat iedereen zich hier thuis voelt”, zegt intern preventieadviseur Jan Verzelen. “Daarom brouwen we een evenwichtig veiligheids- en gezondheidsbeleid – samen met IDEWE. Daardoor scoort het algemeen welbevinden van ons personeel heel goed. Gevolg? Ze zijn gemotiveerd en presteren beter.”

VEILIGHEID VOOROPPLAATSEN

In een brouwerij bruist het van de hop én de bedrijvigheid. “Productielijnen draaien op volle toeren, flesjes klateren: een werkomgeving met risico’s. IDEWE somt die risico’s op én komt met oplossingen om ze in te perken. Want experts gaven al inhouse-opleidingen, bijvoorbeeld ‘Veilig gebruik van chemicaliën’ en ‘Veilig werken met elektrische installaties’.”

GEZONDHEID IN DE GATEN HOUDEN

Eén keer per jaar draait een IDEWE-bus de parking van de brouwerij op. Niet om gerstenat op te pikken, wel om de werknemers te onderzoeken. “Onze operationele medewerkers krijgen een medische check-up.” En de bedienden? “Hun gezondheid ligt ons natuurlijk ook nauw aan het hart. Daarom kregen ze allemaal verstelbare bureaus en ergonomische stoelen. Toen een IDEWE-specialist zijn rondgang deed in onze kantoren, knikte hij goedkeurend omdat hij zag dat het goed was.”

Bij brouwerij Lindemans hangt een AED-toestel: een automatische defibrillator bij hartritmestoornissen. “Die kan levens redden als je in noodsituaties alert reageert. Daarom gaf IDEWE een opleiding over het correcte gebruik.”

BEWEGING STIMULEREN

Aan een gezond lichaam bouw je zelf mee. Dat beseffen ze bij brouwerij Lindemans maar al te goed. Daarom stapte Jan mee in het 10.000 stappenproject. “Een initiatief van de Vlaamse overheid om je medewerkers 10.000 stappen per dag te laten zetten. IDEWE is officiële partner van het project en werkte het voor ons uit. Eerst hielden ze een pleidooi bij onze directeurs – niet dat die nog veel overtuiging nodig hadden. Daarna leverden ze de stappentellers. We deelden ons personeel op in groepjes van zes, die het tegen elkaar opnamen. Goed voor de gezondheid én de teamspirit! Het team met de meeste stappen en de meeste vooruitgang won een bon van een sportwinkel.”

“We trapten de uitdaging op gang met een gezond ontbijt en een wandeling naar het Kasteel van Gaasbeek. Al op dag één merkten we het enthousiasme bij onze medewerkers en dat is alleen maar gegroeid. Velen geven toe dat ze dat duwtje in de rug nodig hadden om zelf met plezier voor voldoende beweging te blijven zorgen.”

SUCCESVOLLE SAMENWERKING, AL JARENLANG

Brouwerij Lindemans vertrouwt al sinds 1978 op IDEWE. “Dat is lang – met reden. Want er valt niets aan te merken op de samenwerking. De externe preventieadviseur komt zes halve dagen per jaar langs. Dan werken we praktische zaken uit en bespreken we toekomstige projecten. Daar stopt het natuurlijk niet: ik stel mijn vragen het hele jaar door. Het is dan ook een geruststelling dat ik altijd kan terugvallen op een externe hulplijn die op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen.”