Terug Klantengetuigenis Eet-plezier

Aantal werknemers: 8 | Aangesloten bij IDEWE sinds: 1994

Klantengetuigenis Eet-plezier

Kabeljauwhaasje in mosterdsaus, scampi’s in curry, varkenshaasje op Kieldrechtse wijze, … Traiteur Eet-Plezier serveert het allemaal. Acht personeelsleden gaan er dagelijks met plezier aan de slag. Met plezier? Zeker weten, want ze werken in een veilige omgeving. Dat is een absolute prioriteit voor zaakvoerder Peter De Winter die voor advies rond veiligheid vertrouwt op IDEWE – al 22 jaar lang.

MEDEWERKERS VEILIG EN GEZOND AAN DE SLAG

In een traiteurskeuken werken? Dat is: groenten snijden met scherpe messen, zalm fijnmalen in mixers, kroketten bakken in sissend frietvet, … “Je moet constant op je hoede zijn”, vertelt Peter. “Eén moment van onoplettendheid kan leiden tot pijnlijke snij- en brandwonden. Arbeidsongevallen wil ik absoluut vermijden, want ik weet dat ze een hoop miserie met zich meebrengen. IDEWE helpt ons door de risico’s in kaart te brengen en te tonen hoe erop te anticiperen.”
Veiligheid voor de medewerkers – ‘samenwerkers’ zoals Peter ze noemt – is één ding. Maar ook gezondheid telt natuurlijk. “Onze collega’s gaan jaarlijks op medische controle. Zo zijn we zeker dat iedereen gezond en wel aan de slag is.”

VOEDSEL OPTIMAAL BEWAARD

Voedsel bewaren en verwerken? Daarbij komt veel meer kijken dan vroeger. “Wij willen onze klanten de allerbeste producten geven. Daarom staat voedselveiligheid bij ons hoog in het vaandel.” Ook daarvoor rekent Peter op de expertise van IDEWE. “Vier keer per jaar is er een bacteriologisch onderzoek. Een expert neemt dan alles onder de loep: van werktafels, over keukengerei, tot machines. En dan is er nog de jaarlijkse audit. Gaan we hygiënisch te werk, kuisen we goed op, bewaren we het voedsel correct, …? Uiteraard doe je zelf wat je denkt te moeten doen. Maar een buitenstaander bekijkt dat met een onafhankelijke blik. Hij brengt aandachtspunten aan het licht waarbij je zelf niet stilstond.”

SENSIBILISERING VIA OPLEIDING

Peter doet er alles aan om zijn personeel te sensibiliseren voor arbeids- en voedselveiligheid. “Na de audit geeft de expert een opleiding op de werkplek. Alle te verbeteren punten komen dan aan bod. Hij gebruikt daarvoor foto’s en filmpjes, een leuke manier om bij te leren. Het is goed dat mijn medewerkers die aandachtspunten eens van een expert horen. Ik merk dat ze er dan toch nog meer belang aan hechten dan wanneer ik het zeg.

Peter werkt nu ook samen met IDEWE aan een startergids over veiligheid. “Gaan hier jobstudenten of nieuwe collega’s aan de slag? Dan lezen ze daarin meteen de belangrijkste veiligheidsaspecten.”

VOOR ELKE VRAAG EEN ANTWOORD

Eet-Plezier laat zich al 22 jaar adviseren door IDEWE. “De communicatie loopt vlot. Zit ik met een vraag? Dan bel ik naar mijn vaste contactpersoon die me meteen verder helpt. Voor mij mag die samenwerking dus nog lang blijven duren. Ik ben trouwens benieuwd naar het nieuwe opleidingspakket dat IDEWE binnenkort lanceert. Hopelijk interessant voor mijn personeel!”