Terug Hulpverlener worden

Hulpverlener worden

- Opleidingen

Expert Rudi Daniels

Verantwoordelijke Opleidingen

Voortaan ook via blended-learning: een combinatie van e-learning en 1 dag klassikale opleiding

Tot nog toe kon u via een klassikale opleiding van 2 dagen hulpverlener worden. Voortaan kan dat ook via ‘blended learning’; de combinatie van e-learning en 1 dag klassikale opleiding. In de eerste ogenblikken na een ongeval of wanneer iemand onverwacht onwel wordt, is deze opleiding levensreddend.

Deelnemers van deze opleidingsvorm kennen bij inschrijving de datum en locatie van de klassikale opleidingsdag. Om toegelaten te worden tot deze opleidingsdag moeten de deelnemers vooraf een aantal ‘eerstehulpmodules’ op een computer of tablet doornemen.

Eerste hulp online en klassikaal

Het is perfect mogelijk om eerstehulpkennis aan te leren via e-learning. Dankzij de heldere tekst, de foto’s, de filmfragmenten en oefeningen, die in nauwe samenwerking met Rode Kruis-Vlaanderen werden opgesteld, krijgt u een stevige basis. Die dient als vertrekpunt voor de klassikale vaardigheidstraining.

Tijdens die opleidingsdag ligt de nadruk op de eerstehulppraktijk. In de klas worden de belangrijkste inzichten van de e-modules verder uitgediept en zoveel mogelijk toegepast. De eerstehulptechnieken worden uitvoerig besproken en gedemonstreerd en u krijgt voldoende gelegenheid om ze in te oefenen, vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Voordelen van deze opleidingsvorm

Een belangrijk deel van de leerinhoud kan u dankzij de e-learningaanpak inoefenen op momenten naar keuze en op uw eigen tempo. U hoeft zich slechts 1 dag te verplaatsen voor de klassikale opleiding. Tijdens die dag primeert de eerstehulppraktijk en blijft de interactie met de lesgever en de overige deelnemers gegarandeerd.

Hier vindt u ons opleidingsaanbod 'Eerste hulp'.

Blijf altijd op de hoogte: schrijf u in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen