Terug Klantengetuigenis Van Dievel

Aantal werknemers: 159 | Aangesloten bij IDEWE sinds: 1988

Klantengetuigenis Van Dievel

Het Mechelse familiebedrijf Van Dievel is specialist in volume- en containertransport en biedt fabrikanten uit allerlei sectoren maatoplossingen voor hun logistieke uitdagingen. De onderneming is ISO 9001-gecertificeerd en verzamelde verschillende kwaliteitslabels voor duurzaamheid en veiligheid. Van Dievel focust samen met Groep IDEWE op het welzijn van zijn werknemers. En dat speelt ongetwijfeld mee in de 8% procent groei die het transportbedrijf jaarlijks gemiddeld optekent.

VERTROUWENSRELATIE

“Onze chauffeurs werken binnen een straal van 500 km rond Brussel. En toch staan we heel dicht bij hen”, vertelt CEO Louis De Wael. “Zo moedigen we hen aan om meteen hun hart te luchten als ze ergens mee worstelen. Ze kloppen vaak rechtstreeks aan bij Dr. Eric De Cat, sinds 1988 onze arbeidsarts bij IDEWE. En dat is maar één voorbeeld van de vertrouwensrelatie die onze samenwerking typeert.”

Louis herinnert zich de invoering van de boordcomputer: “IDEWE vertelde ons dat die de stress onder de vrachtwagenchauffeurs vergrootte. Een signaal dat we niet konden negeren. We trokken de situatie recht met duidelijke communicatie over het nut van de apparatuur. En werden er met zijn allen sterker van.”

Ook na het overlijden van een jonge collega in 2014, stond IDEWE aan de zijde van de werknemers: “IDEWE bood toen samen met de dienst slachtofferhulp van de overheid psychologische bijstand aan mensen die daar nood aan hadden.”

IN TANDEM OP WELZIJNSKOERS

Iedere chauffeur met rijbewijs C of D moet een nascholing volgen: rationeel rijden, wettelijke richtlijnen en/of gezondheid. Die krijgt hij in eigen huis. Louis: “Onze Van Dievel Transport Academy – erkend door de federale overheid – brengt onze bestuurders essentiële kennis bij over hun welzijn. Groep IDEWE levert op zijn beurt een wezenlijke bijdrage – vooral via het verplichte jaarlijkse medisch onderzoek en de periodieke wettelijke rijgeschiktheidsonderzoeken.”

“We hielden samen ook al doelgerichte welzijnsacties: een studie over de rijtevredenheid van onze chauffeurs, een programma over zinvol en comfortabel werk voor 45-plussers en een over stoppen met roken. John De Vocht, onze interne preventieadviseur, werkt dan weer in tandem met IDEWE-preventieadviseur Geert Coorevits. Bijvoorbeeld aan het preventieplan en aan de wettelijk bepaalde risicoanalyses.

 Een dertigtal personen verzorgen bij Van Dievel de dagelijkse leiding, boekhouding, administratie, planning en hr-zaken. Louis: “Zij krijgen vooral te maken met de risico’s van beeldschermwerk. En rekenen daarvoor op de passende ondersteuning van IDEWE. Onze dispatchwerknemers gebruiken bovendien de tool OptiDesk om hun werkomgeving optimaal in te stellen.

IMPACT OP KLANTTEVREDENHEID

Louis: “Dat we al bijna dertig jaar met IDEWE samenwerken, spreekt boekdelen. We pakken welzijn aan als partners. Met wederzijds vertrouwen, expertise en inlevingsvermogen als succesingrediënten. Zo garanderen we prima gekwalificeerde chauffeurs en energieke bedienden. En dus ook: veilig en tijdig geleverde ladingen en tevreden klanten.”