Terug Klantengetuigenis Vector

Aantal werknemers: 74 | Aangesloten bij IDEWE sinds: 2002

Klantengetuigenis Vector

Vector Packaging Europe maakt plastic verpakkingen voor voedingsproducten. Het bedrijf volgt de strikte hygiënevoorschriften voor de voedingsindustrie nauwgezet op. En beschermt zijn medewerkers tegen allerlei risico’s eigen aan het productieproces, zoals brand- en snijwonden. Geen sinecure, maar gelukkig krijgt het bedrijf ondersteuning van IDEWE.

VERSCHILLENDE RISICO’S

Viscofan-Hasselt-foto

“Gevaar schuilt soms in een klein hoekje”, vertelt Neil Luckham, Process Engineering Manager. “Voor de plastic verpakkingen werken de productiemedewerkers bijvoorbeeld met gesmolten plastic korrels. Springen ze daar niet voorzichtig mee om? Dan lopen ze risico op brandwonden. Daarnaast rijden ze met heftrucks, werken ze soms op hoogte, … Genoeg redenen om een streng veiligheids- en preventiebeleid uit te werken.”

“Sinds 2002 werken we samen met IDEWE. En dat op verschillende niveaus: van medische onderzoeken en een interne preventieadviseur tot EHBO-opleidingen en de vorming van een eigen brandploeg.”

VAN PRODUCTIE TOT ADMINISTRATIE

Jamon-y-pechuga

“Verschillende specialisten staan voor ons klaar. De arbeidsgeneesheer komt bij ons langs voor een check-up. Maar we kunnen ook rekenen op een arbeidshygiënist, een milieucoördinator, een ergonoom en een preventieadviseur psychosociale aspecten. Stuk voor stuk vakmensen die ons helpen om bestaande risico’s te analyseren en beheersbaar te houden. Niet alleen de technische medewerkers lopen trouwens gevaar. We volgen ook de administratieve medewerkers op. Bijvoorbeeld voor de risico’s van psychosociale factoren en beeldschermwerken.”

GROTE MEERWAARDE

“De ondersteuning van IDEWE is voor ons een enorme meerwaarde. De experten zorgen ervoor dat we de wet altijd correct opvolgen, ook bij recente wijzigingen. Tijdens controlerondes van federale overheidsdiensten zorgen ze voor bijstand. En ze begeleidden ons tijdens de implementatie van ISO 45001 en ISO 14001, respectievelijk de nieuwe norm voor gezond en veilig werken en de norm rond milieumanagementsystemen.”

“We zijn tevreden over de open en dynamische samenwerking. En er is respect voor het ritme en de mogelijkheden van de klant. Een echte verademing.”