Terug Smoke: stoppen met roken op het werk

Smoke: stoppen met roken op het werk

Het merendeel van de rokers wil maar wat graag stoppen. De meesten hebben daarvoor meerdere pogingen nodig. En velen lukt het niet op eigen houtje.

Alleen een algemeen rookverbod hanteren is niet zaligmakend. Besteed ook aandacht aan voorlichting en educatie, en faciliteer rookstoppogingen en rookvrije sites. Zo:

 • draag je écht zorg voor je werknemers die willen stoppen met roken;
 • bereik je die rokers die anders door de mazen van het net vallen;
 • win je kostbare arbeidstijd;
 • creëer je een gezond bedrijfsimago.

Schakel onze knowhow en coaching van onze Fit4Work-experten rond rookstopbevordering in. We zetten samen een doordacht en positief rookbeleid op, en ondersteunen je waar nodig.

Stoppen met roken: een win-winverhaal

Stoppen met roken op de werkvloer begint bij een weloverwogen rookbeleid met doeltreffende acties om de rookstop te vergemakkelijken.

 1. Breng de huidige situatie in kaart. Welk beleid hanteer je vandaag? Onderneem je al acties om stoppogingen te bevorderen? Hoe zit het met de rookgewoontes van je werknemers?
 2. Stel een rookbeleidsplan op. Pak een rookvrije werkomgeving systematisch aan. Kom tegemoet aan de noden van je werknemers, je organisatie en de wettelijke verplichtingen.
 3. Bied rookstopbevordering aan. Laat je rokers deelnemen aan professionele modules voor rookstopbevordering zoals een infosessie, een rookstopplan, …
 4. Creëer een draagvlak. De meeste weerstand komt voort uit een gebrek aan informatie. Sensibiliseer je werknemers en focus op de motivatie. Om de slaagkansen te vergroten, is het belangrijk dat mensen écht willen stoppen met roken.

Zo moedig je rokers nu al aan om een stoppoging te ondernemen:

vrouw bomen frisse lucht
 • Creëer een rookvrije bedrijfssite: hanteer een strikt rookverbod.
 • Breng rookgedrag in kaart via onze Employee Fit Survey, een individuele digitale vragenlijst waarmee je werknemers hun levensstijl rond vijf thema's kunnen testen: roken, alcohol, cafeïne, medicatie en drugs.
 • Spoor je werknemers aan tot wederzijdse ondersteuning en gezamenlijke stoppogingen om de slaagkansen te vergroten.
 • Bied terugbetaling van rookstopmiddelen aan.

Wil je weten hoe je met een slim, positief rookbeleid de trek in een sigaret een hak zet?

Bekijk het aanbod hier

Vraag meer informatie aan

Stoppen met roken op het werk

Bij een 360°-aanpak en duurzame oplossingen horen ook sterke opleidingen, op alle niveaus van jouw onderneming. Een greep uit ons opleidingsaanbod rond stoppen met roken:

Blijf altijd op de hoogte: schrijf je in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen