Terug Klantengetuigenis Thuisverpleging Thérèse Nobels

Aantal werknemers: 19 | Aangesloten bij IDEWE sinds: 1987

Klantengetuigenis Thuisverpleging Thérèse Nobels

Mensen verzorgen: Thérèse Nobels doet het met hart en ziel. Samen met haar team van negentien verpleegkundigen. Dagelijks bezoeken ze vierhonderd patiënten. “Wil ik hen een optimale zorgverlening garanderen? Dan moet ik eerst zeker zijn van de veiligheid en gezondheid van mijn medewerkers.” Daarvoor vertrouwt Thérèse op de expertise van IDEWE.

PRECIEZE RISICOANALYSE

In 1987 nam Thérèse haar eerste verpleegkundige in dienst. “Toen werd preventie een verplicht agendapunt. Omdat ik er niets van af wist, liet ik me adviseren door IDEWE. Ik sta nog altijd versteld hoeveel risico’s verbonden zijn aan onze job: besmettingsgevaar bij infectieziektes, verbale agressie, winterse rijomstandigheden, … Risico’s veranderen ook. Wij moeten steeds vaker een chemo-infuus afkoppelen: een extra situatie waarin we met gevaarlijke stoffen te maken hebben. IDEWE adviseert hoe we al die risico’s succesvol omzeilen.”

PROFESSIONEEL ADVIES

“Tineke van IDEWE is mijn steun en toeverlaat”, vertelt Thérèse. “Ik mag haar al mijn vragen stellen. Ze zoekt altijd mee naar een geknipte oplossing. Neem bijvoorbeeld de aankoop van mijn materiaal. Ik vroeg me af wat de veiligste handschoenen op de markt waren en niet veel later stelde Tineke ze al voor. Of ook: mijn personeel telt nogal wat jonge vrouwen. Welke maatregelen moet je nemen als ze zwanger zijn? IDEWE geeft je de uitleg, zo klaar als een klontje.”

SENSIBILISERENDE INFOSESSIES

De samenwerking is geen gepingpong tussen Thérèse en Tineke. Ook de medewerkers spelen mee. “We organiseren regelmatig een vergadering voor iedereen. De laatste zoomde in op handontsmetting. En gaat het over een onderwerp waarin IDEWE zelf geen specialist is? Dan verwijzen ze ons naar een externe partner. We verzorgen bijvoorbeeld steeds meer hiv-patiënten. Ik merkte dat dat wat onrust veroorzaakte en vroeg raad aan Tineke. Zij zorgde ervoor dat een Sensoa-expert ons een geruststellende infosessie gaf.”

MEDISCHE FOLLOW-UP

Verplegers kunnen alleen anderen verzorgen als ze zélf gezond zijn. “Daarom is er elk jaar een medisch onderzoek. Het handige is dat dat bij ons ter plaatse gebeurt. Want mijn medewerkers zijn vaak op de baan, met onregelmatige uren. Dan wil ik ze niet nog eens extern op controle sturen. Tineke houdt trouwens alles nauwkeurig bij van medische opvolging: vaccins, tbc-testen, … Zo ben ik gerust dat gebeurt wat moet gebeuren.”