IDEWE onderzoeksprojecten

 

HEALTH EMPOWER

De Health Empower-app monitort de lichamelijke gezondheid van werknemers met pijn en geeft aan de hand van slimme algoritmes tips en advies om met pijn op het werk om te gaan. De app maakt deel uit van innovatief onderzoek van IDEWE en de KULeuven.

Meer info
 

Ergo-Eye-Hand

ERGO-EyeHand onderzoekt hoe we de ergonomische risico's voor operators kunnen verminderen door automatisering en robotisering. Dit resulteert in dalende kosten voor gezondheidszorg, de creatie van nieuwe banen en gelukkigere en gezondere werknemers in een optimale werkomgeving.

Meer info
 

WE CHANGE @ WORK

Maak van uw veranderingstraject in uw organisatie een succesverhaal: WeChange@Work helpt het welzijn van werknemers te bewaren in tijden van organisatieveranderingen.

Meer info
 

BUDDYBOARD

Het digitale meldplatform om agressienazorg te faciliteren.

Meer info
 

TeamSwitch

Medewerkers in woonzorgcentra versterken in het omgaan met moeilijk hanteerbaar gedrag bij ouderen.

Meer info
 

CARVE

Medewerkers verwerven inzichten over hun energiepatronen en hoe ze deze kunnen optimaliseren, op het werk en thuis. Werknemers kunnen met de verworven inzichten aan de slag met energiemanagement op het werk.

Meer info
 

PREVENT

Inzetten op de inclusie van LGBTI+-werknemers om hun psychosociaal welzijn op de werkvloer te verbeteren.

Meer info
 

In Balans

Voor veel werkende mensen is het een uitdaging om een evenwicht te vinden tussen gaan werken, het huishouden, de zorg voor de kinderen, hobby’s, vrienden en familie, gaan sporten, … Werknemers schipperen ook vaak tussen meerdere veeleisende rollen: ouder, partner, buur, vriend(in).
Vanuit innovatieve exploratie, via de methodiek van user-centered design thinking, willen we een kwaliteitsvol concept ontwikkelen dat werknemers – mannen en vrouwen, in welke gezinssituatie dan ook – op een gelijkwaardige manier versterkt, om de werk-privébalans te behouden of te herstellen.

Meer info

 

GO GREEN ROUTES

Een natuurlijke manier om de geestelijke gezondheid en het welzijn in de stad te bevorderen.

Meer info