Bijscholing hulpverlener: levensnoodzakelijke hulp verlenen

Eerstehulpverleners op je werkvloer? Laat ze de jaarlijkse bijscholing Hulpverlener volgen. Ze diepen hun basiskennis over EHBO uit, oefenen eerstehulptechnieken en ontdekken nieuwe inzichten. Zo weet je zeker dat ze scherp zijn en de juiste hulp zullen bieden als het erop aankomt.
€ 123 (vrij van BTW)

Tot 30% korting met de kmo-portefeuille.
Gratis annulatie tot 14 dagen vóór de opleiding.
Opleiding op maat / in-company mogelijk

Inhoud en programma

Voor eerstehulpverleners is bijscholing essentieel. Ze scherpen hun eerder opgebouwde kennis en vaardigheden aan en doen nieuwe inzichten en technieken op. Tijdens de Bijscholing hulpverlener:

  • diepen we de topics uit de basisopleiding verder uit
  • oefenen we diverse eerstehulptechnieken opnieuw in
  • gaan we in op veilige eerstehulpverlening.

Elk jaar focust de bijscholing op een centraal thema.

In 2024 zullen we aan de hand van een aantal cases de eerstehulpkennis en -kunde aanscherpen. Twee vragen gelden steeds als rode draad: wat merk je én wat doe je? We beantwoorden deze vragen en passen de eerstehulpmaatregelen toe op situaties die zich in de werkomgeving kunnen voordoen. We denken hierbij aan een letsel dat iemand heeft opgelopen of een situatie waarbij iemand onwel is geworden. Het is belangrijk om te blijven afstemmen over de eerste hulp die wel vaker wordt toegepast én over de hulp die nodig is in situaties die gelukkig minder vaak voorkomen. Denk bv. aan omgaan met een diabetesprobleem op het werk, eerste hulp bij elektriciteitsongeval, een reanimatiesituatie. We besteden ook aandacht aan de organisatie van de eerste hulp op het werk: de aanwezigheid en kwalificatie van hulpverleners, de uitrusting en de eerstehulpprocedures.

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor werknemers die eerder tijdens de basisopleiding hun ‘Getuigschrift van hulpverlener’ hebben gehaald. Hulpverleners moeten deze bijscholing jaarlijks volgen.

Prijs en kortingen

Tot 30% korting met de kmo-portefeuille.

Via je sectorfonds heb je in bepaalde gevallen recht op een gedeeltelijke terugbetaling. Je mag dat combineren met andere voordelen, zoals de kmo-portefeuille.

In-company

  • Meerdere collega's die deze opleiding willen volgen? Al vanaf 6 deelnemers is in-company voordeliger.
  • De opleiding wordt aangepast op maat van jouw situatie, sector en de vragen van je medewerkers.
  • Elk jaar meer dan 50 in-company opleidingen.
  • Gemiddelde evaluatiescore van de docenten: 4,46/5
  • Tot 30% korting via kmo-portefeuille
Ja, ik wil een gratis offerte voor een in-company training

Data en locaties

Type
Cluster
Titel
Duur
Datum
Regio

Nog vragen

Heb je nog een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder.