Workshop 'Omgaan met pijn op het werk'

Inhoud

Pijn komt vaak voor, ook op de werkvloer. Van alle werknemers met gezondheidsproblemen in ons land, heeft maar liefst 26% te kampen met lichamelijke klachten, zoals pijn en ongemak ter hoogte van spieren en gewrichten. Lichamelijke pijnklachten zijn één van de belangrijkste oorzaken voor langdurig ziekteverzuim. Bij 1 op 3 van de werknemers die arbeidsongeschikt zijn, is dat omwille van pijnklachten ter hoogte van spieren en gewrichten. Uit cijfers van het gezondheidsrapport van 2019, waarbij 206.726 werknemers door IDEWE werden bevraagd, blijkt dat 10,3% van alle werknemers medicatie neemt voor pijn- en ontstekingsklachten.

In deze workshop krijgen de werknemers inzicht in hoe pijn werkt, hoe het pijnsysteem kan veranderen als pijn blijft aanhouden en welke werkfactoren dat systeem beïnvloeden. Door meer inzicht te hebben in hoe pijn ontstaat,  leer je beter omgaan met de pijn of leer je medewerkers met chronische pijn beter begrijpen.

Tijdens de workshop worden handvaten aangereikt over hoe men tijdens het werk kan omgaan met pijn. Op maat van iedere deelnemer wordt een plan met werkpunten opgemaakt. 

In de tweede sessie gaan we hier verder op in en bekijken we samen de mogelijke drempels of hindernissen en de bevorderlijke factoren om jouw doelen te realiseren. 

We gaan aan de slag met jouw persoonlijke ervaringen en werkpunten en wisselen ‘good practices’ uit met de andere deelnemers. 

De workshop is heel interactief en wordt gegeven door experten in pijneducatie.

Deze workshop kan zowel voor groepen als voor een individuele deelnemer aangevraagd worden.

Praktisch

Opleidingstype
Incompany
Doelgroep
In deze workshop richten we ons naar alle medewerkers (werknemer, leidinggevende, collega’s, …) die ofwel zelf kampen met chronische pijn of in contact staan met medewerkers met chronische pijn.
Duur
5 uur
Locatie
Incompany
Prijs
Op aanvraag
Subsidie
KMO-portefeuille
Attest
Attest van deelname