Basisopleiding hulpverlener (e-learning en klassikaal)

Inhoud

Of gebeurt er een arbeidsongeval? Of wordt een werknemer onwel? Dan moet er iemand in de buurt zijn om de eerste hulp te bieden. De Basisopleiding hulpverlener reikt uw werknemer(s) alle kennis en vaardigheden aan om snel en juist te handelen. In levensbedreigende en minder ernstige situaties.

Handen uit de mouwen
Hoe is deze opleiding opgebouwd? We zetten eerst de meestvoorkomende ongevallen en plotse ziektesituaties op een rij. Daarna ontdekken de deelnemers welke hulp ze moeten en kunnen bieden:

  • wanneer eerste hulp volstaat (in niet-ernstige situaties, zonder professionele medische hulp)
  • wanneer gespecialiseerde hulp onderweg is: arts, ambulance, MUG, …

Hulpverleners in spe steken tijdens de opleiding zelf de handen uit de mouwen. Ze leren de kneepjes van het vak van de beste: ervaren, bijgeschoolde en bevlogen lesgevers. Uiteraard leert uw werknemer eerste hulp te verlenen op een veilige manier, mét oog voor de coronamaatregelen.

Lesmateriaal en getuigschrift
Deelnemers kunnen tijdens en na de opleiding terugvallen op helder lesmateriaal. In de IDEWE-ringmap 'Hulpverlener' vinden ze handleidingen en hulpkaarten. Bij de opleiding hoort ook een competentie-evaluatie. Wie slaagt, krijgt het erkende ‘Getuigschrift van hulpverlener’.

Bijscholing
Is de opleiding daarmee afgerond? Nee, de basisopleiding is de eerste stap in een permanente vorming. Uw hulpverleners volgen elk jaar een halve dag bijscholing. Daar diepen ze eerstehulpsituaties verder uit en oefenen ze EHBO-technieken opnieuw in.

Volgens de wettelijke normen
Deze opleiding voldoet aan de wettelijke vereisten zoals beschreven in de Codex over het welzijn op het werk (Boek I, Titel 5). Na de opleiding zijn deelnemers in staat om de eerste hulp te verlenen in uiteenlopende situaties.

PRAKTISCH

Voor wie?
Deze opleiding is bedoeld voor werknemers die de rol van hulpverlener opnemen in hun onderneming of organisatie.

Welke opleidingstypes?
Schrijf uw werknemers in voor een open opleiding of boek een training bij u op de werkvloer. Er zijn twee opties:

  • volledig klassikaal: 15 uur (2 contactdagen of 4 halve dagen)
  • blended learning: 7,5 uur e-learning en 1 klassikale contactdag*

*Schrijft u uw werknemer(s) in voor deze opleiding? Dan krijgt u meteen het tijdstip en de locatie van de contactdag mee. Werknemers mogen pas deelnemen aan die contactdag nadat ze eerst enkele e-learningmodules hebben doorgenomen. Dat doen ze op een moment dat voor hen past. Iedere cursist krijgt met een persoonlijke login één jaar lang toegang tot de online leeromgeving over eerste hulp. Deelnemers ontvangen hun gebruikersnaam en wachtwoord zes weken voor de contactdag.

 

Praktisch

Opleidingstype
Open
Doelgroep
Medewerkers die zich engageren als hulpverlener in hun onderneming of organisatie.
Duur
e-Learning en 1 dag klassikaal
Locatie
(Start)data
Wanneer & waar?
E-learning
De e-modules worden zelfstandig door u doorgenomen.
maandag 12 december 2022
8u30 - 12u30
13u00 - 17u00
Klassikaal, IDEWE Regiokantoor Antwerpen
Prijs
€ 260,00 (vrijgesteld van BTW)
Beschikbare plaatsen
2
Subsidie
KMO-portefeuille - Alimento - Constructiv - Educam - Volta - Woodwize
Attest
Getuigschrift