Terug Vitality: geef meer aandacht aan levenskracht

Vitality: geef meer aandacht aan levenskracht

Investeer in fitte en gezonde werknemers

Fitte en gezonde werknemers zijn gemotiveerder, minder vaak ziek en weerbaarder. Investeer je in het welzijn van je werknemers? Dan bewaak en versterk je de fundamenten van jouw organisatie. Maak je werknemers daarom bewust van hun gezondheid, met de hulp van ons Fit4Work-aanbod Vitality.  

25- tot 45-jarigen lopen het hoogste risico op een burn-out
Werknemers met een goede work-life balans zijn gelukkiger, productiever en gemotiveerder

Ons welzijn wordt beïnvloed door verschillende factoren. Denk aan je fysieke en sociale omgeving, slaap, rust en ontspanning, beweging en voeding. Ze bepalen ons gevoel en energieniveau, onze gezondheid. En onze mentale én fysieke gezondheid heeft impact op ons werk- en privéleven.

Belangrijk voor ons welzijn is onze gezondheidsvaardigheid. De manier waarop we omgaan met onze gezondheid. Ben je gezondheidsvaardig, dan kun je weloverwogen beslissingen nemen over je gezondheid. En die zo zelf in handen nemen. Jouw uitdaging als werkgever? Je werknemers empoweren om volop voor gezonde keuzes te gaan. 

Neem ‘goed voelen op het werk’ au sérieux
Onze Fit4Work-experten helpen je werknemers hun gezondheidsskills naar een hoger niveau te tillen. Zo krijgen ze zelf controle over de dingen die hun gezondheid mee bepalen.

Zeven praktische tips voor een gezondere werkomgeving én gezondere werknemers

Bart met een appel
  1. Peil naar het huidige gezondheidsniveau – Laat werknemers de Employee Fit Survey, een individuele digitale vragenlijst over hun levensstijl, invullen. Handig: je werknemers ontvangen een individueel rapport dat ze een helder zicht geeft op hun persoonlijke sterktes en aandachtspunten.
  2. Sensibiliseer en motiveer je werknemers – Promoot een gezonde levensstijl en slaapgewoontes en train veerkracht, rust- en ontspanningstechnieken.
  3. Creëer een positieve werkomgeving – Benadruk het belang van in balans zijn, respecteer rusttijden en verlofperiodes en versterk de groepsdynamiek.
  4. Laat ze gezondheidsvaardigheden trainen – Organiseer praktische workshops en duidelijke sensibiliseringsacties rond het thema.
  5. Voorzie motiverende coachinggesprekken – Plan de coachinggesprekken rond gezondheid individueel of in groep in.
  6. Vergemakkelijk gezonde keuzes – Zet fruit op de eettafel, plaats water in de frisdrankautomaat of bied elektrische fietsen aan als extralegaal voordeel.
  7. Geef zelf het goede voorbeeld – Walk your talk!

Zin om met onze experten aan de slag te gaan?

Vraag hier meer informatie aan

Ontdek hier hoe dit programma de werklust en het algemene welbevinden van je werknemers naar een hoger niveau tilt.

Maak je werknemers gezondheidsvaardiger

Bij een 360°-aanpak en duurzame oplossingen horen ook sterke opleidingen, op alle niveaus van je organisatie. Een greep uit ons opleidingsaanbod rond levenskracht:

Blijf altijd op de hoogte: schrijf je in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen