Terug Klantengetuigenis Gheys

Aantal werknemers: 306 | Aangesloten bij IDEWE sinds: 1999

Klantengetuigenis Gheys

Transport Gheys is al honderd jaar transport- en logistiekspecialist in de petrochemie. Voor zijn preventie en bescherming rekent het familiebedrijf al meer dan twintig jaar op een andere expert: IDEWE. De familie Gheys ademt transport: al meer dan vier generaties lang brengt ze goederen op hun bestemming. Honderd jaar geleden nog met paard en kar, nu met de middelen en expertise van een echte transportspecialist. Hun vakgebied? De petrochemische sector.

UITEENLOPENDE PROFIELEN

Gheys telt 306 werknemers met uiteenlopende functies. Jan Mertens, Chief Operations Manager en intern preventieadviseur, licht toe: “Onze medewerkers zijn een bonte mix: vrachtwagen- en heftruckchauffeurs, beeldschermwerkers en mecaniciens, onderhoudsmensen, magazijnmedewerkers en restaurantpersoneel.”

UITDAGINGEN VAN DE BAAN

Vrachtwagen Gheys

Elke functie brengt zijn eigen risico’s mee. Jan: “Onze vrachtwagenchauffeurs zijn vaak op de baan, en dat brengt verschillende uitdagingen met zich mee. Ze zitten bijvoorbeeld vaak stil en eten dikwijls snel iets aan de kant van de weg. Daardoor lopen ze meer kans op overgewicht en rugklachten.

Ook hun werk-privébalans moeten we in evenwicht houden: ze kloppen lange uren, en zijn vaak laat thuis. Daarbij komt dan nog de druk om op tijd te leveren, en de strengere wetgeving rond rij- en rusttijden.”

FLEXIBILITEIT TROEF

Ook Gheys’ ander personeel krijgt met vergelijkbare uitdagingen te maken: “Ons logistiek personeel legt veel flexibiliteit aan de dag: ze werken in een volcontinu systeem. Ideaal voor hun bioritme is dat niet. En natuurlijk mogen we ook nooit de veiligheid van onze mensen uit het oog verliezen.”

CONCREET ADVIES

Hoe Gheys met die uitdagingen omgaat? “We werken al jaren samen met IDEWE: hun aanpak staat garant voor concreet advies en betrouwbare informatie. Hun ergonoom helpt ons bijvoorbeeld met opleidingen en praktische tips. Zo schaften we op zijn aanraden al ergonomische stoelen aan voor onze bedienden. En ook voor advies en sensibiliseringstips rond persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) zitten we goed bij IDEWE.”

RELEVANTE EXPERTISE, ACTUELE KENNIS

Jan heeft een goed contact met IDEWE: “Elke week zitten we samen met hun externe preventieadviseur. Door dat plaatsbezoek is hij een bekend gezicht op de werkvloer, en heeft hij oog voor mogelijke risico’s op de verschillende afdelingen.”

De expertise van IDEWE komt telkens goed van pas. “Dankzij hun risicoanalyse leggen we de juiste focus. Zeker omdat ze ons ook hielpen om een preventief beleid uit te stippelen. En dankzij hun actuele kennis over de wetgeving zijn we gerust dat we ook op dat vlak in orde zijn.”

DOORDACHTE AANPAK

Samenwerken met IDEWE werpt zijn vruchten af, vertelt Jan: “Ik heb een uitgebreid takenpakket, en daardoor niet altijd tijd om bij te blijven. Gelukkig kan ik op IDEWE rekenen voor actuele informatie.

Heb ik het echt té druk? Dan nemen ze een aantal taken van me over. Bovendien gaan onze contactpersonen langs bij andere bedrijven. Die extra ervaring brengen ze mee naar hier: een groot voordeel.”

“Of ik IDEWE zou aanraden? Zeker weten. Ze hebben een doordachte, praktische aanpak, oog voor de risico’s op onze werkvloer, en brengen een rugzak vol relevante expertise mee. Een verrijking!”