Welzijn en preventie voor hulpdiensten

De fysieke en psychische vereisten waaraan politie-, brandweer- en ambulancepersoneel, bewakingsagenten en pechverhelpers moeten voldoen, zijn niet van de minste. U herkent vast de volgende ontwikkelingen:

  • Altijd fit en paraat zijn – Werknemers moeten fysiek en psychisch voldoende sterk in hun schoenen staan, ook nu ze langer moeten werken.
  • Flexibiliteit – Onregelmatige werkuren horen bij de job en brengen een verhoogd stressrisico mee.
  • Terreurdreiging, omgaan met agressie en Ingrijpende gebeurtenissen vragen om specifieke begeleiding voor hulpverleners die op de eerste rij staan.
  • Veiligheid – Blijvende aandacht voor veiligheid op vele vlakken zoals brand, chemische risico’s en risico's van de nieuwe energienormen is een permanent werkpunt.
  • Digitalisering – Werken met nieuwe communicatietechnologieën en transportmiddelen zoals drones vragen de nodige aanpassingen van de medewerkers.

Dienstverlening afgestemd op uw noden

Ambulance

Onze eerste doelstelling? Interactief preventieadvies aanreiken aan hulpdiensten. We luisteren naar uw behoeften, onderzoeken uw risico’s en stellen een uitgebalanceerde aanpak voor, die aansluit bij uw specifieke noden:

  • Fysiek en psychisch paraat: begeleiding bij fysieke testen en nazorg en ondersteuning bij psychosociale thema’s zoals onder andere posttraumatische stress en omgaan met agressie.
  • Evenwichtig werken in wisselende werkschema’s: bewustmaking rond een gezonde levensstijl en omgaan met spanning of agressie tijdens interventies en ergonomische ondersteuning bij fysieke belasting.
  • Gezonde levensstijl: ondersteuning via onze Fit4Work-aanpak.

We meten bovendien het resultaat van alle acties. Alleen zo zijn we in staat om te evalueren en bij te sturen waar nodig.

Oplossingen op maat in 360°-modus

Fysiek en psychisch voldoende sterk om de uitdagingen van elke dag aan te gaan. Daar gaan we voor. Ontdek alvast enkele gerichte oplossingen die u daarbij helpen:

Leg ons uw uitdagingen voor

Meer weten over ons slim preventieaanbod voor hulpdiensten? Of spreekt u graag met een van onze experts?

Neem contact op met ons

Ontvang preventie- en welzijnsnieuws voor uw sector

Op zoek naar de recentste inzichten en ervaringen van experts? Ontdek hoe ook in uw sector werkbaar werk de realiteit van de toekomst wordt.