Welzijn en preventie in industrie & reiniging

De toekomst van welzijn en preventie binnen industrie en reiniging? Die worden bepaald door de nood aan:

  • langer gezond werken, met oog voor lichamelijke en psychosociale problemen in een snelle veranderende werkomgeving. Een goede mentale begeleiding met oog voor valkuilen en verbeteringen is essentieel in de beheersing van deze psychosociale belasting.
  • innovatie, om de arbeidsmarkt te laten evolueren van repetitief manueel werk naar zelfontplooiing en automatisatie waar men kennis nodig heeft.
  • opleiding en kansen, waarbij werkgevers hun werknemers de mogelijkheid bieden om te groeien om alzo de technologische innovatie bij te benen.
  • duurzaam ondernemen; duurzaam omgaan met onze grondstoffen en materialen zal in een groeiende circulaire economie enkel maar aan belang winnen. Ook onze medewerkers zullen we duurzamer moeten inzetten.

Dienstverlening afgestemd op uw noden

Hoe maakt u het verschil? Door samen met ons in te zetten op deze preventiemaatregelen:

  • veilig werken – Geef veiligheid een plaats op elk beleidsniveau. Zodat ze geen verplichting, maar een evidentie wordt en een integraal deel van ieder overleg. Ontdek ook ons ToWorkSafe-aanbod; een krachtige visuele aanpak voor het onthaal van nieuwe & anderstalige medewerkers.
  • preventie rond specifieke thema’s zoals fysische agentia of ploegenarbeid – Leer snel en efficient de gevaren die men kan tegenkomen en hoe er juist mee omgaan in een korte en krachtige toolbox. Ga hiermee aan de slag, voorkom ongevallen en leer van elkaar. Onze toolboxen zijn een handig middel om deze doelstellingen te bereiken.
  • veilig omgaan met chemische stoffen - chemische producten kunnen risico’s veroorzaken waartegen u uw werknemers moet beschermen. Vooraleer u voorzorgsmaatregelen kunt treffen, is er een accurate inventaris van de chemische producten en stoffen in uw organisatie nodig. We ontwikkelden hiervoor een handige online tool: ChemDirector.
  • optimaliseer de ergonomie van uw werkplaats – Ga voor een brede aanpak met onze LocoMotion waarin u verder kijkt dan alleen de werkpost en focust op de volledige werkomgeving met aandacht voor werkruimte en -omstandigheden.     
  • gezond langer werken promoten – Geef werknemers informatie en concrete tips over gezonde levensstijl via het programma Fit4Work
  • verhoog de mentale weerbaarheid – bevorder de zelfredzaamheid van uw werknemers via StressBalancer, een online tool die uw werknemers weerbaarder maakt tegen stress, pesten en emotionele uitputting

Oplossingen op maat in 360°-modus

Benieuwd welke preventie- en welzijnsoplossingen uw sector op het lijf zijn geschreven? Ontdek alvast enkele van onze gerichte oplossingen:

Voor welke uitdagingen staat u?

Meer weten over ons slim preventieaanbod voor de industrie- en reinigingssector?

Gaat u graag in gesprek met een van onze experten over een concrete uitdaging of project?

Neem contact op met ons

Ontvang preventie- en welzijnsnieuws voor uw sector

Op zoek naar de recentste inzichten en ervaringen van experts? Met welke uitdagingen en ontwikkelingen in ons achterhoofd geven we uw welzijns- en preventiebeleid vorm?

Ontdek het antwoord op deze en vele andere vragen in onze nieuwsbrief.