Welzijn en preventie in land- en tuinbouw

Deze veranderingen bepalen het speelveld in het segment land- en tuinbouw:

Boom kappen
  • Schaalvergroting en globalisering – Kleine land- en tuinbouwbedrijven hebben vaak niet de nodige financiële middelen om te vernieuwen en bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen en technologieën. Daarnaast moeten ze ook nog eens voldoen aan de strenge voorschriften van de overheid. Door de kleine winstmarges overleven alleen de grote of creatieve spelers.
  • Buitenlandse werkkrachten – De laatste jaren neemt het aantal buitenlandse arbeidskrachten (en seizoenarbeiders) in de Belgische land- en tuinbouwbedrijven aanzienlijk toe. De taalbarrière overbruggen, is een belangrijke opdracht.
  • Arbeidsongevallen –Werken met zware machines, de onvoorspelbaarheid van dieren, het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en de tijdsdruk door weersomstandigheden hebben een grote impact op het aantal ongevallen.

Dienstverlening afgestemd op uw noden

In vele land- en tuinbouwbedrijven zijn de eigenaars vaak op zichzelf aangewezen op het vlak van welzijn en preventie. De hulp van een ervaren externe partner is dan meer dan welkom. Zo spelen we in op deze behoeften:

Appels vrouw
  • Kleinere klanten actief bezoeken - kennis delen dragen we hoog in het vaandel. Daarom reiken we onze klanten relevante en hapklare informatie aan toegespitst op de land- en tuinbouwsector.
  • Kant-en-klare werkdocumenten - (onthaal)brochures, veiligheidsfiches en preventietips die u alleen nog hoeft te personaliseren.
  • Inspelen op communicatie met anderstaligen - op een visuele manier informatie en instructies overbrengen. Vervolgens controleren we ook of ze de instructies goed begrijpen.
  • Inzetten op infosessies met externe partners - die werken mobiliserend en informerend.

Oplossingen op maat in 360°-modus

Meer weten over ons aanbod voor land- en tuinbouw? Ontdek alvast enkele gerichte oplossingen:

Vertel ons meer over uw uitdagingen

Met welke vragen zit u op het vlak van preventie en welzijn? Waarmee kunnen we u helpen? Wisselt u graag van gedachten met een van onze experts?

Neem contact op met ons

Ontvang preventie- en welzijnsnieuws voor uw sector

Onze experts delen graag met u concrete tips om preventie en welzijn in uw organisatie te verbeteren. Ontvang inspirerend advies op maat van uw sector.