Gezonde werknemers in een gezonde onderneming

Terug Gezonde werknemers in een gezonde onderneming

Gezonde werknemers in een gezonde onderneming

- Gezonde levensstijl | Fysiek fit

Expert Mia Van Laeken

Adviseur Learning and Development

Fit4Work

Zes jaar geleden lanceerde Groep IDEWE zijn programma voor gezondheidspromotie op het werk Fit4Work onder het motto: 'Gezonde werknemer in een gezonde onderneming!'

Het nieuwe Fit4Work-magazine is uit

"De verscherpte aandacht voor welzijn en gezondheid in de samenleving heeft aangetoond dat dit de juiste keuze was", zegt Mia Van Laeken, verantwoordelijk voor Gezondheidspromotie bij IDEWE. "Bij de doorstart van ons programma met de vernieuwde brochure willen we nog meer de nadruk leggen op het gezondheidsvaardig maken van de arbeidsorganisatie."

We dromen ervan om een arbeidswereld te creëren waar mensen met goesting aan het werk gaan en aan het werk blijven. Organisaties die zorgdragen voor hun werknemers plukken daar immers de vruchten van. De uitdagingen zijn echter groot. Burn-outcijfers zijn om te duizelen en het langdurig ziekteverzuim stijgt door onder meer cardiovasculaire en musculoskeletale aandoeningen.

Ingebed

"We weten dat eenmalige acties of gezondheidsinitiatieven die los staan van elkaar geen goede manier zijn om gezondheidspromotie te voeren", aldus Mia Van Laeken. "Als we het gedrag van mensen willen veranderen, hebben we nood aan een programma dat ingebed zit in het preventiebeleid van bedrijven. Zodat het geen extra keuzes verondersteld maar vanzelfsprekend deel uitmaakt van alles wat een organisatie doet."

Coherent en preventief

Het is met deze ambitie dat IDEWE Fit4Work scherp heeft gesteld en verder wil uitrollen. "Organisaties die met ons in zee willen gaan krijgen een Fit4Work-coach die leidinggevenden coacht en ondersteunt bij het opzetten van een coherent, preventief gezondheidsbeleid. Samen organiseren ze acties rond 5 thema's: eat, move, mind, smoke en skills. Dat kunnen workshops zijn maar ook individuele consults en projecten die medewerkers onderdompelen in een Fit4Work-bad rond een relevant gezondheidsthema."


Wenst u meer informatie over hoe we de Fit4Work-aanpak ook in uw bedrijf kunnen toepassen? Uw regionaal IDEWE-kantoor helpt u verder.

Blijf altijd op de hoogte: schrijf u in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen