Terug Klantengetuigenis Jermayo

Aantal werknemers: 55 | Aangesloten bij IDEWE sinds: 2001

Klantengetuigenis Jermayo

Culinaire sauzen, frisse slasauzen, bereide gerechten: Jermayo bereidt ze met liefde. De medewerkers wervelen er tussen hete kookpotten en innovatieve robots. Onveilig? “Nee, het is zoals een autostrade. In se niet gevaarlijk, maar tóch gebeuren er ongevallen door onoplettendheid”, vertelt Marc Boone, hoofd Technische Dienst en Interne Dienst Preventie. Daarom stippelt hij samen met medewerker Kristof Nas een uitgekiend veiligheidsbeleid uit. Het duo rekent daarvoor op de ondersteuning van Groep IDEWE.

MEDEWERKERS SENSIBILISEREN

Bij Jermayo zit veiligheid in het denkpatroon verankerd. Marc: “Het is een lampje dat altijd knippert. We doen niet louter het hoogstnoodzakelijke, maar zetten een stap verder om de beste werkomstandigheden te creëren. Sensibilisering is daarbij belangrijk. Overal hangen veiligheidsinstructiekaarten uit over arbeidsmiddelen, chemische agentia, persoonlijke beschermingsmiddelen, evacuatie, … Op onze infoborden verschijnen veiligheidsberichten en we motiveren teamleiders om hun collega’s constant bewust te maken van veiligheid. Een veiligheidsbeleid maak je niet, je voert het.”

FYSIEKE EN MENTALE GEZONDHEID

Geen veiligheid zonder gezondheid. “Al onze personeelsleden ondergaan met vaste frequentie een medische controle – een bus van IDEWE komt dan naar hier. Voor onze beeldschermwerkers staan we ook stil bij ergonomie. Een expert doet een rondgang en kijkt wat beter kan”, zegt Kristof.

“Ook het psychosociale welzijn nemen we onder de loep. Hoe zit het met stress op het werk, zijn onze collega’s gelukkig, wat met het ziekteverzuim, …? IDEWE peilt daarnaar via anonieme enquêtes.”

IEDEREEN SCHERP HOUDEN MET OPLEIDINGEN

Marc en Kristof zijn interne preventieadviseurs niveau 3. “Via IDEWE-opleidingen scholen we ons bij”, vertelt Marc. Zo volgen we bijvoorbeeld ‘Preventie’ en ‘EHBO’. En onlangs kwam IDEWE hier een blusopleiding geven – in kleine groepjes: eerst de theorie, dan de praktijk. Onze medewerkers leerden omgaan met een industriële blusser, een brandhaspel, … Als het noodlot toeslaat, weten ze wat hen te doen staat. Iedereen was bijzonder enthousiast over de opleiding.”

ALLES IN SAMENSPRAAK

Al sinds 2001 vertrouwt Jermayo op IDEWE. Kristof: “IDEWE is voor ons een begrip, een deel van Jermayo. Onze IDEWE preventieadviseur werkt trouwens vaak bij ons op kantoor. Ze detecteert problemen en zoekt de juiste persoon voor de juiste oplossing. We hebben veel steun aan elkaar en alles gebeurt in samenspraak. Ik denk dat wij voor haar een boeiende omgeving zijn: zij ziet ons groeien en merkt dat we echt met haar tips aan de slag gaan.”

“Niets dan lof dus voor IDEWE. We overwegen nu om ook de milieucoördinatie in hun handen te geven. Dan kunnen we ook voor dat aspect op beide oren slapen.”