Terug Klantgetuigenis Danilith Delmulle nv

Aantal werknemers: 300 | Aangesloten bij IDEWE sinds: 2001

Klantgetuigenis Danilith Delmulle nv

Danilith Delmulle nv heeft al honderd jaar ervaring in de woningbouw. Dankzij hun geautomatiseerde traditionele bouwmethode produceren en monteren ze snel sleutel-op-de-deurhuizen en -appartementen. Een aanpak die specifieke veiligheidsvoorwaarden vereist, waarvoor ze op de expertise van Groep IDEWE rekenen.

VEILIGHEID VOOROP

“De bouw is per definitie een risicosector”, vertelt preventieadviseur Kevin Verbeke. “Dat geldt zeker voor ons bedrijf. We produceren alle onderdelen in onze fabriek en monteren ze ter plaatse op de werf. Onze medewerkers werken vaak op grote hoogte, en monteren muren die tot 10 ton wegen. Risicovol werk, dus staat veiligheid bovenaan ons prioriteitenlijstje.”

INTEGRALE AANPAK

Danilith Delmulle nv werkt al sinds 2001 samen met Groep IDEWE. “De eerste jaren deden we dat enkel voor de wettelijk verplichte EDPBW. Maar toen we merkten dat IDEWE over veel meer expertise beschikte, breidden we de samenwerking uit.” Het bedrijf doet nu een beroep op IDEWE voor interne preventie, milieucoördinatie, asbestinventarisatie en risicoanalyse elektriciteit en ergonomie. “Het voordeel? De interne preventieadviseur van IDEWE coördineert alle diensten.”

INVESTERINGEN

steenlegmachine

Danilith Delmulle nv gaat volop voor innovatie en toetst zijn keuzes altijd af bij IDEWE. “Onlangs investeerden we in een volledig geautomatiseerde steenlegmachine. Al van bij de aankoopfase betrokken we de interne preventieadviseur.”

Wie wil innoveren, moet zich continu bijscholen. Daarom organiseert het bedrijf regelmatig opleidingen. “Samen met de interne preventieadviseur organiseerden we begin 2020 de Safety Day voor collega’s uit de ruwbouw. Ze volgden verschillende opleidingen, van EHBO tot gezond eten. Medewerkers en directie waren erg enthousiast. We willen de Safety Day dan ook jaarlijks herhalen.”

“We investeerden onlangs in een volledig geautomatiseerde steenlegmachine. Al van bij de eerste schets betrokken we de interne preventieadviseur. Veiligheid is prioriteit.”

WEDERZIJDS VERTROUWEN

“Ook de medische onderzoeken verlopen vlot. Niet evident in onze sector: veel van onze medewerkers zijn aan de slag op werven en de arbeidsgeneesheer moet bij hen ter plaatse komen. Gelukkig hebben we al jaren dezelfde arts. Daardoor groeide er wederzijds vertrouwen.”

“IDEWE is een grote meerwaarde voor onze werking”, vult algemeen directeur Kürt Vanmarcke aan. “Ten eerste omdat IDEWE multidisciplinair werkt. En ook omdat de interne preventieadviseur ons behoedt voor bedrijfsblindheid. Hij denkt mee, maar kijkt tegelijkertijd ook kritisch naar onze werking. Dat is het voordeel van een externe medewerker in huis te hebben.”