Terug Levensmiddelenhygiëne - Zet de stap naar optimale voedselveiligheid

Levensmiddelenhygiëne - Zet de stap naar optimale voedselveiligheid

Elk jaar worden gemiddeld tweeduizend mensen ziek door iets wat ze buitenshuis gegeten hebben. Laat dat niet gebeuren bij jou op school, in je restaurant of in de cafetaria van je bedrijf. Investeer je in voedselveiligheid? Dan denk je in de eerste plaats aan de consument. Jouw keuken is je trots.

Waarom is voedselveiligheid belangrijk?

Levensmiddelenhygiëne

Je doet elke dag je uiterste best om de bereiding van alle maaltijden en bestellingen in goede banen te leiden. Daarbij moet je rekening houden met de Europese en Belgische wetgeving rond voedselveiligheid, zoals de HACCP-regels. Waarom? Een gebrek aan voedselhygiëne kan de gezondheid van je klanten of werknemers ernstig schaden.

 

Het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid (FAVV) voert regelmatig controles uit om te kijken of je in jouw keuken de HACCP-regels nakomt. Is dat niet het geval? Dan riskeer je een boete of (tijdelijke) sluiting. Wil je die boetes vermijden en ervoor zorgen dat je keuken aan de HACCP-regels voldoet? Laat je begeleiden door de experts van IDEWE. Of lees meer op de website van het FAVV.

 

Garandeer de voedselveiligheid in drie stappen

Persoon die handen wast

Onze HACCP-experts hebben jarenlange ervaring met voedselhygiëne. Ze bieden een traject aan dat past bij jouw specifieke situatie en houden zich strikt aan beroepsgeheim. En je bent altijd op de hoogte van de meest recente wetgeving. Want onze HACCP-medewerkers scholen zich voortdurend bij.

 1. Onze HACCP-experts komen langs voor:
  • een screening – welke goede hygiënepraktijken pas je al toe en welke nog niet?
  • een audit – pas je de GHP-principes en HACCP-richtlijnen toe en zijn alle registratiedocumenten aanwezig
  • microbiologische controles – reinig en ontsmet je de keuken op een efficiënte wijze en passen je medewerkers de handhygiëne correct toe?
  • temperatuurmetingen
    
 2. Je stelt samen met onze HACCP-medewerker een actieplan op. Dat bevat onder andere volgende punten:
  • beheersen van kritische controlepunten
  • uitwerken en verbeteren van werkinstructies en/of procedures
  • deelnemen aan HACCP-vergaderingen
    
 3. Jij en je werknemers blijven op de hoogte van de HACCP-regels. Via onze opleidingen en webinars, maar ook onze affiches, brochures en stickers.
   

Start met het traject ‘Goede levensmiddelenhygiëne’

Wil je de consument en je organisatie beschermen? Stel je plan rond voedselveiligheid bij. De eerste stap? Download onze brochure rond voedselveiligheid en neem contact op.

IDEWE Solution Flow Levensmiddelenhygiëne

 

Contacteer onze experts en start je persoonlijk traject op

Of ga meteen na of je de juiste stappen onderneemt rond voedselveiligheid met de autocontrolegidsen en Quick Start Fiches van het FAVV.

Ontdek onze opleidingen over levensmiddelenhygiëne

Dit is een greep uit ons volledige opleidingsaanbod rond levensmiddelenhygiëne. Contacteer ons via haccp@idewe.be voor meer informatie of een opleiding op maat.

Blijf altijd op de hoogte: schrijf je in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen